Προσπαθούν να συγκαλύψουν το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ;
Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το τεράστιο παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες των Ελλήνων και στόχο έχει την υποδούλωση της χώρας στους διεθνείς δανειστές. Ο οικονομικός στραγγαλισμός και η εκτέλεση εν ψυχρώ ενός ολόκληρου Έθνους μέσω όχι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και ο αμφιλεγόμενος ρόλος της ΕΛΣΤΑΤ αναδεικνύουν εδώ και καιρό το οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης που αποκάλυψε η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κα. Ζωή Γεωργαντά.
Η κα. Γεωργαντά, ως μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, είναι αυτή που έσπασε, κατά τη μαρτυρία της, τον κύκλο της σιωπής για τη νόθευση των στοιχείων του ελληνικού ελλείμματος που οδήγησε την Ελλάδα δέσμια στα χέρια των δανειστών. Ο βασικός πρωταγωνιστής Ανδρέας Γεωργίου, πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, δρα από το 2010 μέχρι και σήμερα ανενόχλητος και συνεπικουρούμενος, ικανοποιώντας όχι τις απαιτήσεις της τρόικα, προχωρώντας σε πρωτοφανείς χειρισμούς που δεν έχουν προηγούμενο διεθνώς. Οι πράξεις αυτές μάλιστα αντιτίθενται σε κάποιους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως για παράδειγμα τον συνυπολογισμό των ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ στο έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης.
Για την υπόθεση ως γνωστόν έχει ασκηθεί δίωξη από τους οικονομικούς εισαγγελείς Πεπόνη και Μουζακίτη, οι οποίοι ελέγχουν τον Ανδρέα Γεωργίου για ψευδείς βεβαιώσεις κατά συναυτουργία σε βάρος του Δημοσίου, αλλά και για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση. Η έρευνα, όμως, ουδέποτε προχώρησε σε βάθος, καθώς φέρεται να υπάρχει μία προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης, μιας και η ανακρίτρια που είχε αναλάβει να διερευνήσει τις κατηγορίες, αποφάσισε να αγνοήσει τις υπομνήσεις της κας. Γεωργαντά για το μέγεθος της ζημίας που υπέστη το Δημόσιο και υπολογίζεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Στην προσπάθεια μάλιστα να μπει στο αρχείο η υπόθεση, σύμφωνα με τα όσα λέει η κα. Γεωργαντά, η δικαστική λειτουργός κάλεσε ως μάρτυρες μόνο κυβερνητικούς παράγοντες από τους οποίους, όπως είναι φυσικό, δεν προέκυψαν στοιχεία.
Αυτό που, όμως, προκαλεί τεράστια ερωτηματικά είναι η διάθεσή της να συναντηθεί ιδιωτικά με την Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο σπίτι της. Όπως φέρεται να έχει εξομολογηθεί η κα. Γεωργαντά, όταν πήγε στο σπίτι της ανακρίτριας, ήταν παρόν και ένα πρόσωπο που γεννά πολλά ερωτηματικά ως προς την παρουσία του. Πρόκειται για έναν κατ' ομολογία του Ελληνοαμερικανό που διέμενε στην Αστόρια και έπειτα από επίμονες ερωτήσεις της κας. Γεωργαντά δήλωσε πως εργάζεται ως "σύμβουλος". Τα σπαστά ελληνικά του, όμως, ήταν αρκετά για να σχολιάσει το ζήτημα των πλειστηριασμών ειρωνικά για τους Έλληνες, αλλά και για να κάνει μία σειρά από ερωτήσεις για το background της Καθηγήτριας. Αυτό που όμως, δίνει άλλη διάσταση στην υπόθεση και δημιουργεί σενάρια είναι γιατί η Ανακρίτρια επέλεξε να δει ιδιωτικά την καταγγέλουσα για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, παρόντος μάλιστα και ενός άγνωστου άνδρα.
Είναι τόσο σοβαρό το ζήτημα, που έπειτα από παρέμβαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Κολιοκώστας ζήτησε να διερευνηθούν οι χειρισμοί της Ανακρίτριας, καθώς και το αν χειρίστηκε αποτελεσματικά την υπόθεση.
Το ζήτημα πάντως της υψηλής προστασίας του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου εγείρει σοβαρά ερωτηματικά, ενώ εκθέτει αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο άνθρωπος πάντως που αποκαλεί με το μικρό του όνομα τον Πόλ Τόμσεν και αποτέλεσε το alter ego του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο φερόμενο ως φούσκωμα του ελλείμματος από 8% σε 15.6%, συνεχίζει απτόητος το έργο του. Μιλάει με ύφος χιλίων καρδιναλίων στη Βουλή και συνεχίζει να εκτελεί τις οδηγίες από τη Eurostat και ξένους αξιωματούχους. Τι κι' αν Γερμανία και Γαλλία υπολογίζουν τα στοιχεία με διαφορετικό τρόπο τα στοιχεία απ' ό,τι η Ελλάδα...
Διαβάστε επίσης:
Παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ
Επιστολή – βόμβα του ΔΣΑ για το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ
Το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ γκρεμίζει και τους θεσμούς;
Απαλλάσσονται κατηγορούμενοι της ΕΛΣΤΑΤ που διώκονται για κακουργήματα