Ανασχηματισμό μετά το Πάσχα σχεδιάζει ο Σαμαράς
Με φυγή προς τα εμπρός σχεδιάζει να υπερβεί τη φθορά από την υπόθεση Μπαλτάκου ο κ. Αντώνης Σαμαράς. Ο Πρωθυπουργός θέλει να στείλει ένα μήνυμα πολιτικής σταθερότητας, αυτοπεποίθησης αλλά και επανεκκίνησης.
Και το μέσο για να σταλεί αυτό το μήνυμα είναι ένας ευρύς ανασχηματισμός αμέσως μετά το Πάσχα.
Θα έχει προηγηθεί η επίσκεψη της κ. Μέρκελ, η οποία θα στείλει το δικό της μήνυμα στήριξης προς την ελληνική κυβέρνηση με την ίδρυση και λειτουργία του Επενδυτικού Ταμείου αλλά και τις υποσχέσεις που θα δώσει για την διευθέτηση του δημόσιου χρέους, προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο.
Ο ανασχηματισμός θα συμπέσει με την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές μετά από 4 χρόνια, κάτι που ο Πρωθυπουργός θα το αξιοποιήσει δεόντως ενώ θα αποτελέσει και μία αφορμή για την ολοκλήρωση του κύκλου του κ. Στουρνάρα στο Υπουργείο Οικονομικών, ο οποίος θα μπορεί να αποχωρήσει με το χαρακτηρισμό του ''επιτυχημένου'' και τα εύσημα του ίδιου του κ. Σαμαρά.
Ο Πρωθυπουργός με τον ανασχηματισμό θέλει να περάσει ένα μήνυμα προς το εσωτερικό και στο εξωτερικό ότι η κυβέρνηση δεν φοβάται το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και ότι θα συνεχίσει το έργο της, διαψεύδοντας έτσι κάθε είδους σενάριο πρόωρων εκλογών.
Ο κ. Σαμαράς ταυτόχρονα με τον ανασχηματισμό θα σηματοδοτήσει και μια στροφή προς το Κέντρο αλλά και ένα άνοιγμα σε εξωκοινοβουλευτικές προσωπικότητες που η συμμετοχή τους στην κυβέρνησης, θα της προσδώσει ποιοτική υπεροχή και ηθικό πλεονέκτημα.
Στις προθέσεις του κ. Σαμαρά είναι να εντάξει στην κυβέρνηση μετριοπαθή και κεντρώα στελέχη της Ν.Δ αλλά και Καραμανλικούς. Δεν θα πρέπει να αποκλείεται η επιστροφή στην κυβέρνηση του κ. Παυλόπουλου, ενώ από την Ελιά αναμένεται να υπουργοποιηθεί ο Λοβέρδος.
Είναι βέβαιο ότι ο Πρωθυπουργός επιθυμεί τη συμμετοχή στην κυβέρνηση προσωπικοτήτων όπως οι καθηγητές κ.κ Νανόπουλος και Στεφανάδης για τους οποίους υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη του κ. Βενιζέλου.
Χαμένοι σε μία τέτοια εξέλιξη θα είναι τα στελέχη εκείνα , που τον τελευταίο καιρό είχαν διαπρέψει στο ρόλο των ακραιφνών Σαμαρικών και είχαν αναλάβει να υλοποιούν τη στρατηγική της έντασης και των δύο άκρων στην κοινωνία αλλά και στα τηλεοπτικά παράθυρα.
Ένας από αυτούς είναι ο Υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης, που του έχει διαμηνυθεί να περιορίσει τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις και κυρίως να μην ανοίγει νέα μέτωπα και να προκαλεί. Ο Πρωθυπουργός έχει γίνει δέκτης εισηγήσεων και προτάσεων για να εκτονωθεί η έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο χώρο της υγείας, με τον κ. Γεωργιάδη να έχει συγκρουστεί με όλους.
Σε περίπτωση που αποδεχθεί ο Καθηγητής Ιατρικής κ. Στεφανάδης, τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση, μάλλον το χαρτοφυλάκιο που θα πάρει, θα είναι αυτό που κατέχει σήμερα ο κ. Γεωργιάδης , σε μια προσπάθεια να εκτονωθούν οι εντάσεις στο χώρο της υγείας.
Διαβάστε επίσης: