Αποκάλυψη: Το βούλευμα κόλαφος για την ΕΛΣΤΑΤ!
Όπως γράψαμε και σε προηγούμενη ανάρτησή μας, παρά την εισαγγελική εισήγηση σύμφωνα με την οποία η υπόθεση με κατηγορούμενους τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, καθώς και άλλα δύο στελέχη της Αρχής , θα έπρεπε να τεθεί στο αρχείο, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε ότι η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω.
Βάσει αυτής της εξέλιξης η δικογραφία η οποία σχηματίστηκε μετά τις σοβαρότατες καταγγελίες της πανεπιστημιακού και τότε μέλους της ΕΛΣΤΑΤ Ζωής Γεωργαντά επιστρέφει στα... χέρια των ανακριτικών αρχών.
Μεταξύ του βουλεύματος του δικαστικού συμβουλίου και της εισαγγελικής πρότασης είχε μεσολαβήσει η κατάθεση υπομνήματος των δύο πρώην μελών της Αρχής Ζωής Γεωργαντά και Νίκου Λογοθέτη, σύμφωνα με το οποίο από την επίμαχη δικογραφία έχουν χαθεί κρίσιμες καταθέσεις και δικόγραφα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η 5η ειδική ανακρίτρια Ελένη Πεδιαδίτη έκλεισε την υπόθεση με τυπικές κλήσεις, ωστόσο στη συνέχεια μία σειρά καταγγελιών της βασικής μάρτυρα Ζωής Γεωργαντά για αντιδικονομικές ενέργειες είχε σαν αποτέλεσμα την πειθαρχική δίωξη της δικαστικής λειτουργού από τον Άρειο Πάγο.
Να σημειωθεί ότι η υπόθεση έχει απασχολήσει πολλές φορές τα μέσα ενημέρωσης, χωρίς ωστόσο να έχουν αποδοθεί σε κανέναν συγκεκριμένες ευθύνες, ούτε ποινικές, ούτε πολιτικές, ενώ από την πλευρά της τότε πολιτικής ηγεσίας δεν έχουν δοθεί επαρκείς απαντήσεις.
Είναι λαϊκή απαίτηση η Δικαιοσύνη να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο και επιτέλους ο ελληνικός λαός να μάθει όλη την αλήθεια για το παρασκήνιο της συγκεκριμένης εποχής που οδήγησε τη χώρα στο τέλμα και στα νύχια των αρπαχτικών της χρηματιστηριακής αγοράς.
Το σκεπτικό του βουλεύματος
Όπως μπορείτε να δείτε και από τα έγγραφα που παρουσιάζει το Newsbomb, το δικαστικό συμβούλιο με το υπ΄αριθμον 1212/2014 βούλευμα διατάσσει περαιτέρω κύρια ανάκριση καθώς κρίνει αναγκαίο :
1. Να κληθούν και να εξεταστούν εκ νέου οι μάρτυρες Νικόλαος Στρόμπλος (σσ υπήρξε υπάλληλος της Διεύθυνσης Εθνικών Λογαριασμών της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας από το 1989 και διευθυντής της από τον Ιούλιο του 2006 μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου του 2010.) και Εμμανουήλ Κοντοπυράκης ( σσ πρώην γενικός γραμματέας της Στατιστικής Υπηρεσίας) οι οποίοι με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας που θα τους τεθούν υπόψη και με τις ιδιότητες που προαναφέρθηκαν, να αναφερθούν αναλυτικά, σε συμπλήρωση των ήδη κατατεθέντων από τους ίδιους, σε όλα τα στοιχεία που περιελήφθησαν ώστε να χωρήσει αναθεώρηση του ελλείμματος για το έτος 2009 από 13, 6% σε 15, 4 % πί του ΑΕΠ, το δικαιολογημένο ή μη της συμπερίληψης τους στο έλλειμμα και σε περίπτωση που το έλλειμμα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ποιο έπρεπε να είναι το πραγματικό έλλειμμα της περιόδου αυτής και τέλος εάν μπορούσε να προκληθεί και ποια στο Δημόσιο ζημιά από την τυχόν τεχνητή διόγκωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας.
2. Να κληθούν οι κατηγορούμενοι προς απολογία, η οποία αποτελεί κεφαλαιώδη ανακριτή πράξη και εκτός από τον χαρακτήρα της ως υπερασπιστικού μέσου αποτελεί και σημαντικό αποδεικτικό μέσο, να τους απαγγελθεί κατηγορία για τον σκοπό αυτό και να γνωστοποιηθεί σε αυτούς το πέρας της κύριας ανάκρισης που θα διεξαχθεί από τον οριζόμενο αρμοδίως ανακριτή.
3. Να ενεργηθεί οποιαδήποτε άλλη ανακριτική πράξη κρίνει σκόπιμη ο ανακριτής.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ
Διαβάστε επίσης:
Στέλνουν στο αρχείο το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ
«Βόμβα» Γεωργαντά: Εθνική προδοσία το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ