Ερωτηματικά για τις επαφές Σπανουδάκη - Χριστοφοράκου

Πολλοί ήταν εκείνοι που απόρησαν γιατί δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η πιστοληπτική αξιολόγηση του ΟΠΑΠ...

Πολλοί ήταν εκείνοι που απόρησαν γιατί δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η πιστοληπτική αξιολόγηση του Οργανισμού Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΟΠΑΠ) εξ αιτίας της εμπλοκής που έχει σε δικαστικές υποθέσεις ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός του, ο κ. Ιωάννης Σπανουδάκης.

Εκτός από τον ισχυρισμό των οίκων αξιολόγησης, σύμφωνα με τον οποίο εξετάζεται το παρελθόν του κ. Σπανουδάκη, η εμπλοκή του ονόματος του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΠΑΠ στην υπόθεση της “Siemens” εξελίσσεται σε πρόβλημα.

Οι επαφές του κ. Ιωάννου Σπανουδάκη με τον τέως “Mister Siemens”, τον κ. Μιχάλη Χριστοφοράκο επιβεβαιώνονται από τα ημερολόγια του ιδίου και τα ημερολόγια της γραμματέως του κ. Χριστοφοράκου. Φαίνεται πως οι επαφές αυτές άρχισαν το 2003 και συνεχίσθηκαν με σταθερό ρυθμό έως το 2007.

Στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου, μόνο το τελευταίο τρίμηνο του 2003 είναι καταχωρισμένες τουλάχιστον επτά εγγραφές στο όνομα «Σπανουδάκης» (κλήσεις, προσκλήσεις, υπομνήσεις κ.ά.) στις οποίες τις περισσότερες φορές εμφανίζεται και το όνομα της κ. Ντόρας Μπακογιάννη (τότε δημάρχου Αθηναίων).

Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι αναπτύχθηκε μεταξύ των δύο ανδρών οικειότητα που επέτρεψε στον κ. Σπανουδάκη να ζητήσει ακόμα και την πρόσληψη γνωστών του στη “Siemens” μετά το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στη Διυπουργική

Ο άνθρωπος που βρίσκεται σήμερα στην κορυφή της ιεραρχικής πυραμίδας του ΟΠΑΠ ήταν ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού «Αθήνα 2004» και αποτελούσε το δεξί χέρι της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου. Εκείνη την εποχή ακριβώς, άρχισαν να καταγράφονται οι επαφές του κ. Σπανουδάκη με τον κ. Χριστοφοράκο, ταυτοχρόνως με τις ζυμώσεις και τις διαβουλεύσεις για το πέρας του διαγωνισμού σχετικώς με την προμήθεια του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, του γνωστού C4I.

Αξίζει να αναφερθεί ότι την περίοδο εκείνη, ο κ. Ιωάννης Σπανουδάκης ήταν επίσης μέλος της Διυπουργικής Επιτροπής που είχε οριστεί, πάνω από τη 14μελή Επιτροπή Αξιολόγησης των προσφορών των δύο κοινοπραξιών (TRS και SAIC) που διεκδικούσαν τη χρυσή σύμβαση.

Αυτά τα στοιχεία είναι αρκετά για να προκύψουν εύλογα ερωτηματικά σχετικώς με όσα συμβαίνουν με τον ΟΠΑΠ και γιατί καθυστερεί η πιστοληπτική αξιολόγηση ενός οργανισμού που ανήκει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, εισηγμένος στο Χρηματιστήριο Αξιών και μία από τις εταιρείες που θεωρούνται μαζί με τους οργανισμούς λιμένων «φιλέτα» για την κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να προωθήσει τις «μεταρρυθμίσεις» στη χώρα με ιδιωτικοποιήσεις…