Ποιος έθαψε οριστικά το σκάνδαλο των υποβρυχίων;
Γιατί η πρόεδρος της Βουλής δεν έπραξε τα δέοντα παρά το γεγονός ότι η Εισαγγελέας του Α.Π. είχε στείλει τη δικογραφία για Τσοχατζόπουλο, Παπαντωνίου, Βενιζέλο και Μεϊμαράκη από τον Φεβρουάριο του 2015;
Παρόλα αυτά, πλην του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, κανένα άλλο πολιτικό πρόσωπο δεν έχει καταδικαστεί για το πάρτι που γινόταν επί σειρά δεκαετιών με τα χρήματα του ελληνικού λαού.
Εδώ και χρόνια ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει την εμπλοκή των υπολοίπων πολιτικών προσώπων που διατέλεσαν υπουργοί Εθνικής Άμυνας και των οποίων τα ονόματα αναφέρονται στον ογκωδέστατο φάκελο της επίμαχης δικογραφίας για το σκάνδαλο των υποβρυχίων.
Τα ονόματα που «φιγουράρουν» στο σκάνδαλο των υποβρυχίων και για τα οποία υπάρχουν καταγγελίες είναι μεταξύ άλλων οι κύριοι Γιάννος Παπαντωνίου, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος βεβαίως διεκδικεί την πρωθυπουργία της χώρας στις επικείμενες εκλογές.
Όπως βλέπετε από τα έγγραφα που κατ’ αποκλειστικότητα παρουσιάζει το Newsbomb.gr στο gallery, οι αρμόδιοι εισαγγελείς έστειλαν στη Βουλή με την ένδειξη του κατεπείγοντος όλα τα στοιχεία που συνέλεξαν, προκειμένου να διερευνηθούν οι όποιες ενδεχόμενες ευθύνες των συγκεκριμένων πολιτικών.
Στα έγγραφα της Δικαιοσύνης εμπλέκεται και ο σημερινός αρχηγός της ΝΔ, κ. Μεϊμαράκης, για την υπόθεση των 118 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν στη γερμανική εταιρεία HDV για την επισκευή 2 υποβρυχίων τα οποία τελικά αποσύρθηκαν και αγοράστηκαν δυο άλλα νέα υποβρύχια με την υπογραφή του κ. Βενιζέλοu.
Αναπάντητο παραμένει, λοιπόν, το ερώτημα για ποιο λόγο ενώ η δικογραφία εστάλη στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου στις 9 Φεβρουαρίου του 2015, το θέμα δεν ετέθη ποτέ στην ολομέλεια;
Το χρονικό των ενεργειών της Δικαιοσύνης
-Στις 22 Ιανουαρίου 2015 η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στέλνει με την ένδειξη ΛΙΑΝ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ στην Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς όλο το φάκελο που περιλαμβάνει το πόρισμα και 12 επιπλέον φακέλους με μαρτυρικές καταθέσεις.
-Στις 30 Ιανουαρίου η κυρία Παπανδρέου, Εισαγγελέας Διαφθοράς επιστρέφει τη δικογραφία στον Άρειο Πάγο συμφωνώντας να εφαρμοστούν οι προβλεπόμενες από τους νόμους και το Σύνταγμα διαδικασίες και να διαβιβαστεί ο φάκελος στη Βουλή.
-Στις 3 Φεβρουαρίου η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβιβάζει τη δικογραφία στη Βουλή και στις 9 Φεβρουαρίου αποστέλλεται και η σχετική εντολή από τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο.
Έκτοτε, η τύχη της δικογραφίας ενός από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα - με καταγγελίες για 4 υπουργούς Εθνικής Άμυνας τους κυρίους Τσοχατζόπουλο, Παπαντωνίου, Βενιζέλο και Μεϊμαράκη - αγνοείται.
Τα ερωτήματα είναι πολλά:
- Γιατί η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία διαβεβαίωνε ότι δεν θα άφηνε καμία υπόθεση ανεξιχνίαστη, δεν προχώρησε ως όφειλε την υπόθεση στην ολομέλεια;
- Τι απέγινε από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα ο ογκωδέστατος αυτός φάκελος; Σε ποιο συρτάρι «παράπεσε»;
- Γιατί κανένα μέσο ενημέρωσης δεν πρόβαλε τη συγκεκριμένη υπόθεση;
- Γιατί κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει την εξέλιξη της υπόθεσης αφότου έφτασε στο κοινοβούλιο;
- Μετά τη διάλυση της Βουλής, ποια είναι πλέον η τύχη της δικογραφίας;
Δυστυχώς με τέτοιες πρακτικές ενισχύεται στον ελληνικό λαό το αίσθημα συνωμοσιολογίας και βρίσκουν πρόσφορο έδαφος οι απόψεις ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας όχι μόνο δεν υπηρετεί τη διαφάνεια, αλλά αντίθετα εφευρίσκει «παραθυράκια» και τεχνητές γραφειοκρατικές καθυστερήσεις που επιτρέπουν στη διαπλοκή να... ζει και να βασιλεύει.
Τόσο η κυρία Κωνσταντοπούλου, όσο και ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης που διεκδικεί τη διακυβέρνηση της χώρας οφείλουν να δώσουν πειστικές απαντήσεις στον ελληνικό λαό -την ψήφο του οποίου διεκδικούν- για την εξέλιξη της υπόθεσης.