Πόσοι είναι στην Μόρια είπαμε;

Είναι ανούσια η πολιτική αντιπαράθεση στο μεταναστευτικό και κυρίως για τη Μόρια για δύο λόγους.

Πόσοι είναι στην Μόρια είπαμε;
INTIME NEWS
2'

Πρώτον: Δεν μπορούμε να αντιπαρατιθέμεθα για ένα εθνικό ζήτημα που αφορά την ευζωία του ίδιου μας του έθνους.

Δεύτερον: Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια και όποιος τους χρησιμοποιεί για να κάνει πολιτική τότε απλώς λαϊκίζει.

Κι εξηγούμαι. Το μεταναστευτικό έχει αποδειχθεί πως είναι ένας δυσεπίλυτος γρίφος για την κυβέρνηση αφού για να πετύχει τον στόχο -επιστροφές, θωράκιση ροών- δοκιμάζει την μία συνταγή μετά την άλλη. Αποτυχία; Ίσα ίσα, μπορεί να πει κανείς πως δείχνει μία κινητικότητα, μία διάθεση για λύση και μία αποστροφή στην αδράνεια.

Τα προηγούμενα χρόνια που ζήσαμε τα αίσχη στην Ειδομένη της Frontex στα Σκόπια και την Μόρια των νεκρών και του χάους, είδαμε τις ΜΚΟ να παίρνουν εργολαβία το ζήτημα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να επαφίεται στην για γεωπολιτικούς λόγους μείωση των ροών. Χιλιάδες αιτήσεις εκκρεμούσαν αλλά η κοινωνία ήταν ήσυχη γιατί μόνο μερικά νησιά σήκωναν το βάρος του προβλήματος.

Α και μην ξεχνάμε και τις χιλιάδες εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου την ώρα που είχε στηθεί μία ολόκληρη βιομηχανία πίσω από την συγκεκριμένη διαδικασία η οποία επί της ουσίας άφηνε στο διηνεκές τους μετανάστες να κυκλοφορούν στην χώρα.

Η δομή αυτή που είχε στηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε αμέσως μόλις αυξήθηκαν οι μεταναστευτικές ροές. Με το πρώτο πραγματικά μεγάλο κύμα μεταναστών μετά το 2015 το σύστημα στην χώρα μας αποδείχθηκε πως είχε σαθρές βάσεις. Την ίδια ώρα ακόμα και οι αριθμοί δεν έλεγαν την αλήθεια, όσο κι αν προσπαθούν τώρα από την αξιωματική αντιπολίτευση να τους παρουσιάσουν ως επιτυχία.

Ακούμε για μόλις 5.000 ανθρώπους στην Μόρια το καλοκαίρι, όταν επί 5 χρόνια ο αριθμός αυξομειωνόταν σε βαθμό που να ξεπερνά ακόμα και τους 10.000 ανθρώπους. Ας είμαστε σοβαροί πλέον, η Ελλάδα είναι μικρή χώρα για να λέει ο καθένας ό,τι θέλει και να πιστεύει πως αυτά ξεχνώνται...

Δεν είναι υποκριτικό πλέον λοιπόν να παρακολουθείς όσους άφησαν το πρόβλημα του μεταναστευτικούνα σιγοκαίει σαν βραδυφλεγή βόμβα στις τοπικές κοινωνίες να πανηγυρίζουν;

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Στο νοσοκομείο μετά από ατύχημα ο Γιώργος Κατρούγκαλος

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή