Ο Μητσοτάκης έκανε το αυτονόητο

Κορονοϊός: Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με μία αιφνιδιαστική κίνηση το βράδυ της Δευτέρας ανακοίνωσε πως κλείνουν όλοι οι λατρευτικοί ναοί κάθε δόγματος σε ολόκληρη την χώρα. Ο ίδιος το σκεφτόταν μέρες τώρα. Η Εκκλησία όμως, τον ανάγκασε να το κάνει.
INTIME NEWS
1'

Τι σημαίνει αυτό; Ο πρωθυπουργός, αντιλαμβανόμενος την επικινδυνότητα για την δημόσια υγεία του να συνωστίζονται χιλιάδες πολίτες στους ναούς, είχε από μέρες στον νου του πως οι εκκλησίες πρέπει να κλείσουν. Σεβόμενος ωστόσο τον διακριτό ρόλο της Εκκλησίας στην Ελλάδα και του δικαιώματος να αποφασίζει τα του οίκου της, περίμενε την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Οι Ελλαδίτες ιεράρχες ωστόσο, τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος αυτών, αποφάσισε να βυθίσει τον δημόσιο διάλογο στον σκοταδισμό και να θέσει σε κίνδυνο την υγεία ολόκληρης της χώρας. Η μία απόφαση μετά την άλλη, χάιδευαν τα αυτιά των επιστημόνων και της πολιτείας και άφηναν ελεύθερη την Θεία Κοινωνία και τις εκκλησίες να γεμίζουν.

Αποφάσεις εντελώς αντίθετες με αυτές που έλαβε η Εκκλησία της Κρήτης (που υπάγεται στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως), το Φανάρι, ακόμη και ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής. Η ευκαιρία που τους είχε δοθεί την Δευτέρα προκειμένου οι ίδιοι να προστατεύσουν το ποίμνιό τους αλλά και όλους τους υπολοίπους, πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων.

Έτσι, ο πρωθυπουργός, έκανε το αυτονόητο. Έκλεισε τις εκκλησίες προκειμένου να εφαρμοστεί από όλους το «Μένουμε Σπίτι».

Εφόσον ως πολίτες δεν μπορούμε να αντιληφθούμε την σοβαρότητα της κατάστασης πρέπει η Πολιτεία, πάνω από το κεφάλι μας να μας επιβάλλει απαγορεύσεις.

Αυτοί είμαστε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Το παρασκήνιο της απόφασης Μητσοτάκη να κλείσουν οι Εκκλησίες και ο ρόλος του Ιερώνυμου

Σχετικές ειδήσεις