Lockdown - Newsbomb.gr: Δεν το προβλέψαμε, ήταν μαθηματικά βέβαιο

Κορονοϊός - Lockdown: Χθες, νωρίς το πρωί γράψαμε ένα άρθρο εξηγώντας αναλυτικά για ποιο λόγο είναι επιβεβλημένη η γενική καραντίνα, εδώ που φτάσαμε. Δεν τολμώ να πω ότι επιβεβαιώνεται πλήρως το Newsbomb.gr. Aρκεί που ο πρωθυπουργός και οι γιατροί κατάλαβαν ότι όσο πιο γρήγορα κινηθούμε, τόσο περισσότερες ανθρώπινες ζωές θα κερδίσουμε.

Lockdown - Newsbomb.gr: Δεν το προβλέψαμε, ήταν μαθηματικά βέβαιο
Γενική καραντίνα σε όλη την Ελλάδα: Κάλλιο αργά παρά ποτέ
Φωτογραφία αρχείου από το Pixabay
2'

Στο άρθρο με τίτλο: «Κορονοϊός: Το lockdown είναι μονόδρομος εδώ που φτάσαμε - Ό,τι δεν λύνεται, κόβεται», γράφαμε: «Χωρίς εμβόλιο και χωρίς φάρμακα, το μόνο όπλο είναι η απομόνωση του πληθυσμού προκειμένου να επιτευχθεί πίστωση χρόνου μέχρις ότου βρεθεί επιστημονική ίαση. Όπως μάλιστα αποδεικνύεται τις τελευταίες εβδομάδες τα οποιαδήποτε αποσπασματικά μέτρα δεν αποδίδουν…» και παράλληλα επισημαίναμε τα ακόλουθα:

«Ακόμα κι αν κάποιοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, το Lockdown για όλη την επικράτεια (και για την Αττική εννοείται) είναι μονόδρομος.
Όσο πιο γρήγορα επιβληθεί, τόσο το καλύτερο. Ελεγχόμενο, αλλά καθολικό. Να κλείσουν σχολεία, να απαγορευθούν μετακινήσεις με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να κλείσουν τα Δικαστήρια και να γίνονται μόνο τα απαραίτητα.
Η «καραμέλα» ότι τα καταφέραμε στο πρώτο κύμα του κορονοϊού δεν φτάνει για να αντιμετωπίσουμε το δεύτερο κύμα. Χρειάζεται αποφασιστικότητα. Χρειάζεται αποτελεσματική διαχείριση κρίσεων εδώ και τώρα. Στο crisis management δεν μετράνε οι προθέσεις, μετράει το αποτέλεσμα, το γρήγορο ρίσκο και οι γρήγορες αποφάσεις οι οποίες κινούνται στη λογική του λειτουργώ προβλέποντας το αύριο και όχι στη λογική του ακολουθώ το σήμερα. Στην επιστήμη της διαχείρισης κρίσεων δεν υπάρχει η έννοια του βλέποντας και κάνοντας. Αν για παράδειγμα ξεφύγει η διασπορά του ιού στην σχολική κοινότητα, τότε τα πράγματα θα είναι μη αναστρέψιμα και με αυτό δεν μπορεί να παίξει κανείς κορώνα – γράμματα».

Λίγες ώρες μετά, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε μαζί με τον κ. Τσιόδρα και την επιτροπή λοιμωξιολόγων να προχωρήσουν σε γενικό lockdown.
Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Άργησαν; Ναι θα πω… Αργήσαμε.

Δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών. Θα γίνει κι αυτό μόλις ξεπεράσουμε την περιπέτεια. Θα δούμε αν η ευθύνη είναι μόνο ατομική ή και συλλογική.
Τώρα προέχει να βγούμε σε ξέφωτο, όλοι μαζί, ενωμένοι, χωρίς αυτή η περιπέτεια να μας καταβάλει ψυχολογικά και να μας ρίξει κάτω.

Το ερώτημα βέβαια παραμένει: Ποιοι παρέσυραν την πολιτική ηγεσία στην «καθυστέρηση» λήψης δραστικών μέτρων;

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Τι μένει ανοιχτό από το Σάββατο – Πώς θα μετακινούμαστε, τι θα γίνει με τα σχολεία

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή