Lockdown - Ωραία πράγματα: «Κλειστείτε μέσα, αλλά μην μπαίνετε στο ίντερνετ 9:00 π.μ. με 6:00 μ.μ.»

Κορονοϊός: Σε μια σοβαρή χώρα που έχει - υποτίθεται - υποδομές ευρυζωνικότητας ή τέλοσπάντων θέλει να λέγεται σοβαρή χώρα δεν μπορείς να λες στους πολίτες: «μην μπαίνετε στο ίντερνετ 9:00 π.μ. με 6:00μ.μ. γιατί μπορεί να πέσει το σύστημα» - Βεβαίως μιλάμε για το ίδιο κράτος που δημιούργησε το φιάσκο με τις μάσκες στην αρχή της σχολικής χρονιάς και το κράτος που με το καλημέρα σήμερα Δευτέρα «έσκασε» η περίφημη πλατφόρμα webex μέσω της οποίας θα γινόταν η τηλεκπαίδευση - Ωραία πράγματα 

Lockdown - Ωραία πράγματα: «Κλειστείτε μέσα, αλλά μην μπαίνετε στο ίντερνετ 9:00 π.μ. με 6:00 μ.μ.»
Ποιο ίντερνετ; Ούτε μάσκες δεν μπορούν να φτιάξουν
Φωτογραφία από Joshua Woroniecki από το Pixabay
3'

«Κλειστείτε μέσα, μην βγαίνετε έξω, μην μπαίνετε στο ίντερνετ, μην σηκώνετε βαριά αρχεία, μην τηλεφωνείτε από κινητά» κι όλα αυτά γιατί λέει το τηλεπικοινωνιακό σύστημα μπορεί να μην αντέξει. Δηλαδή να μείνουμε σπίτι και τι να κάνουμε; Να κοιτάμε τα ντουβάρια;

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης επικαλούμενο τις αντοχές του δικτύου λόγω των αναγκών για την τηλεργασία και την τηλεκπαίδευση κατά τη διάρκεια του lockdown, μας ειδοποιεί να μην χρησιμοποιούμε σχεδόν καθόλου την τεχνολογία. Ωραία πράγματα. Ευρωπαϊκά.

Eδώ οι άνθρωποι δεν μπορούν να φτιάξουν ούτε μια παρτίδα μάσκες για παιδιά. Θυμάστε προφανώς το φιάσκο με τις μάσκες που θα έδιναν στα σχολεία και οι οποίες δεν έχουν πάει ακόμα. Εδώ δεν μπορούν να υλοποιήσουν ούτε καν την πολυδιαφημιζόμενη τηλεκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας webex.

Με το «καλημέρα», έσκασε σαν φούσκα η πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης και παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα.

Μιλάμε για κράτος οπερέτα στην κυριολεξία. Το λέω και το υπογράφω.

Τι μας λέει το υπουργείο;

«Να αποφεύγουμε τη χρήση διαδικτυακών εφαρμογών ψυχαγωγίας κατά τις ώρες αιχμής, δηλαδή από τις 9 πμ έως τις 6 μμ. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται η απαιτούμενη διαθεσιμότητα στα δίκτυα για την αποτελεσματική λειτουργία εφαρμογών τηλεκπαίδευσης και τηλεργασίας.
Να δίνουμε προτεραιότητα στη χρήση των σταθερών δικτύων για την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων και να αποφεύγουμε, εφόσον δεν είναι απαραίτητες για την επικοινωνία μας, τις βιντεοκλήσεις.
Να αποφεύγουμε την αποστολή αρχείων μεγάλου όγκου και χωρίς να έχει προηγηθεί διαδικασία συμπίεσής τους, εφόσον αυτό είναι εφικτό. Ομοίως, αποφεύγουμε την αποστολή μαζικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με μεγάλο όγκο συνημμένων αρχείων.
Να διατηρούμε ενημερωμένο το λογισμικό όλων των οικιακών συσκευών που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, με βάση τις οδηγίες και τις συστάσεις των κατασκευαστών.
Να δείχνουμε αυξημένη προσοχή σε μηνύματα που προέρχονται από άγνωστους αποστολείς και έχουν ως θέμα τους τον κορονοϊό -και, γενικότερα, θέματα Υγείας και Πολιτικής Προστασίας- καθώς ενδέχεται να περιέχουν συνδέσμους που οδηγούν σε κακόβουλο λογισμικό.
Να υιοθετούμε υπεύθυνη συμπεριφορά και να εμπιστευόμαστε μόνο τις οδηγίες των επιστημόνων και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.
Αν έχουμε παιδιά, φροντίζουμε για τη δημιουργική τους απασχόληση και αποφεύγουμε την προσκόλλησή τους σε διαδικτυακές υπηρεσίες διασκέδασης
Τονίζεται πως κανένας οργανισμός και φορέας, δημόσιος ή ιδιωτικός, στην Ελλάδα δεν πρόκειται να ζητήσει τηλεφωνικά, μέσω SMS, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσω των συστημάτων κοινωνικής δικτύωσης, πληροφορίες όπως ο κωδικός που χρησιμοποιείτε για την πρόσβασή σας σε κάποια υπηρεσία. Κάθε τέτοια επικοινωνία θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως απόπειρα απάτης».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Σοβαρά προβλήματα στην τηλεκπαίδευση - «Έπεσε» το σύστημα

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Ποιο lockdown; Αυξημένη κίνηση στις κεντρικές λεωφόρους της Αθήνας

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή