Εμβολιασμός, το «όπλο» για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω

O εμβολιασμός είναι τα βασικό όπλο για να πάρουμε ξανά τις ζωές μας πίσω και αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό απ’ όλους. Και δεν είναι καθόλου τυχαία η έκκληση που απηύθυνε ο Πρωθυπουργός την προηγούμενη εβδομάδα στους ανθρώπους της μεγαλύτερης ηλικίας να εμβολιαστούν.

Εμβόλιο covid-19
2'

Το μόνο σίγουρο είναι πως το εμβόλιο θωρακίζει και αυτό αποδεικνύεται από τα στατιστικά στοιχεία του τελευταίου διαστήματος, σύμφωνα με τα οποία έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των νοσηλευομένων και των διασωληνωμένων πολιτών μεγαλύτερης ηλικίας.

Ακόμα και αν κάποιος που έχει εμβολιαστεί, νοσήσει από κορονοϊό, τα συμπτώματα θα είναι ήπια και πολύ σπάνια θα χρειαστεί να νοσηλευτεί ή ή να διασωληνωθεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη χώρα μας, από τους 200 ηλικιωμένους συμπολίτες μας που είχαν διασωληνωθεί, οι 197 δεν είχαν εμβολιαστεί. Επομένως όλοι θα πρέπει να ενώσουμε τις φωνές μας υπέρ του εμβολιασμού και να πείσουμε όσους έχουν κάποιους προβληματισμούς, να εμβολιαστούν.

Οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν πως οι παρενέργειες των εμβολίων κατά του κορονοϊού είναι σπάνιες και σε καμία περίπτωση δεν αποδυναμώνουν τα ιδιαιτέρως θετικά αποτελέσματά τους. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι και να χτιστεί το τείχος ανοσίας που θα οδηγήσει στην επιστροφή στην κανονικότητα. Η Ελλάδα, με την επιχείρηση «Ελευθερία» έγινε πρότυπο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς το σχέδιο λειτουργεί υποδειγματικά σε όλες τις πτυχές τους.

Έχουν γίνει μέχρι σήμερα πάνω από 2.160.000 εμβολιασμοί και συνεχίζονται με αυξημένους ρυθμούς, ενώ εφόσον γίνουν οι προγραμματισμένες για το δεύτερο τρίμηνο παραδόσεις τον Ιούνιο, θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός για τους υγιείς σαραντάρηδες.

Όπως επεσήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώμνη εκείνο που προέχει αυτή τη στιγμή, είναι η ευρύτερη συμμετοχή στον εμβολιασμό των μεγαλύτερης ηλικίας συμπολιτών μας. Και σε αυτό οφείλουμε να συμπράξουμε όλοι. Κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα, Εκκλησία, συλλογικοί, κοινωνικοί φορείς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θλίψη: Πέθανε πασίγνωστος ηθοποιός – Πρωταγωνιστής θρυλικής τηλεοπτικής σειράς

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή