Εμβολιασμός: Η ώρα της ευθύνης

Η πανδημία έφερε τα πάνω κάτω στην κοινωνία και την οικονομία και δημιούργησε μια νέα πραγματικότητα που καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση αλλά και οι πολίτες. 
INTIME NEWS
2'

Και είναι πως οι προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η κυβέρνηση είναι πολλές και αποτελεί στοίχημα η οικονομική αλλά και κοινωνική ανάταση.

Το μόνο βέβαιο είναι πως υπάρχει ένα όπλο που μπορεί να νικήσει τον κορoνοϊό. Και αυτό είναι ο εμβολιασμός. Και επειδή κάποιοι συμπολίτες μας εμφανίζονται επιφυλακτικοί στο να εμβολιαστούν, τίθεται εν αμφιβόλω η οικοδόμηση του πολυπόθητου τείχους ανοσίας, το οποίο είναι απαραίτητο για την αποφυγή ενός τέταρτου κύματος της πανδημίας.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως ο εμβολιασμός είναι μία πράξη ευθύνης προς τον εαυτό μας και προς την κοινωνία. Είναι πράγματι αδιανόητο να δείχνουν απροθυμία να εμβολιαστούν οι μεγαλύτερες ηλικίες, εκείνες που είναι πιο ευάλωτες στον κορονοϊό και έχουν περισσότερες πιθανότητες να καταλήξουν στις ΜΕΘ και κάποιοι να χάσουν τη ζωή τους.

Η πιο τρανή απόδειξη για το παραπάνω είναι πως το 90% που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Άρα ο μόνος δρόμος για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω και να μην χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές είναι να εμβολιαστούμε.

Οι παρενέργειες των εμβολίων είναι σπάνιες, ενώ τα θετικά τους πολύ περισσότερα, οπότε ας σπεύσουμε να εμβολιαστούμε για μην θέσουμε σε κίνδυνο τις ζωές συνανθρώπων μας και να μην βρεθούμε εκ νέου αντιμέτωποι με ένα νέο κλείσιμο της οικονομίας και της κοινωνίας που θα είναι καταστροφικό.

Ας γίνει κατανοητό απ’ όλους, πως ο κορονοϊός παραμένει ανάμεσά μας και κανείς μας δεν είναι άτρωτος. Γι’ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να εντατικοποιηθούν οι εμβολιασμοί, κυρίως στις ηλιακές ομάδες που τα ποσοστά παραμένουν χαμηλά. Η νίκη απέναντι στον κορονοϊό περνά μέσα από τον εμβολιασμό και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Είναι λοιπόν ώρα να επιδείξουμε αίσθημα ευθύνης, σε μία προσπάθεια που είναι εθνική.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Freedom Pass - Εμβόλιο: Πώς θα λειτουργεί η προπληρωμένη κάρτα και πού θα χρησιμοποιείται