Είναι «βαριά η κούπα», και ελαφρύ το κράτος

Είναι ντροπή και ξεφτίλα μια χώρα να μην μπορεί να σου προσφέρει τα απαραίτητα. Είναι απάνθρωπο για μία κοινωνία, να μη σέβεται τους πολίτες της και κυρίως τους ηλικιωμένους.
2'

Στο σχολείο μας ρωτούσαν, σε ποιον θέλουμε να μειώσουμε και γιατί. Ποιο είναι το πρότυπο μας. Η ίδια ερώτηση αν γίνει σήμερα, πάω στοίχημα ότι ένα στα τρία παιδιά θα αναφέρει κάποιον τραπερ.

«Θα πάρω φόρα μεγάλη φορά

και θα αγοράσω 2-3 ασθενοφόρα

για ένα κράτος ανίκανο να βοηθήσει

εγώ θα είμαι η λύση

για τα χωριά που δεν έχουν γιατρό

και οι άρρωστοι ψάχνουν ταξί οδηγό

όπως μπορώ θα συνεισφέρω

μόνο έτσι θα σταματήσω να υποφέρω»

Εντάξει δεν είναι σαν τα τραγούδια τους αλλά σίγουρα κρύβουν περισσότερο νόημα. Αν και ο Σνικ γενικά μου αρέσει, η μουσική του δηλαδή, το να χασκογελάει, με το γεγονός πως δε γνωρίζει και αδιαφορεί για το ποιος κυριαρχεί στην πολιτική σκηνή αυτής της χώρας, με εκνευρίζει. Το να μην ψηφίζεις, εν μέρει μπορώ να καταλάβω. Το να μην ασχολείσαι καν με την πολιτική αλλά να απαιτείς να έχεις δικαιώματα, υπηρεσίες και ταυτόχρονα αντί να εντοπίζεις το κενό σου να χαίρεσαι για τον εαυτό σου, το θεωρώ ανώριμο.

Το ζευγάρι στο Διδυμότειχο χάρισε 100.000 € στο νοσοκομείο. Το κράτος τι κάνει; Τηλεφωνεί για να τους ευχαριστήσει . Θα μπορούσε να στείλει λουλούδια βέβαια! Το να ενισχύσει την συγκεκριμένη κίνηση σκεπτόμενο τους κατοίκους του Έβρου που δεν έχουν καν αγροτικό γιατρό ή της Ορεστιάδας που πολλές φορές με δικό τους μέσο πρέπει να φτάσουν στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου ή της Αλεξανδρούπολης, δε μας πέρασε καν από το μυαλό.

Από την άλλη μια ηλικιωμένη γυναίκα στο Μεσολόγγι έκανε δώρο ένα ασθενοφόρο. Την επόμενη μέρα όλοι την είχαν καλεσμένη, με την είδηση να είναι πρώτο θέμα. Λάθος. Πρώτο θέμα έπρεπε να είναι ο λόγος που την ώθησε σε κάτι τέτοιο.

Έψαχνε μέρες τρόπο να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Πάτρας και όταν επιτέλους το ασθενοφόρο έφτασε στη μέση της διαδρομής χάλασε και αναγκάστηκε να πάρει ταξί.

Είναι ντροπή και ξεφτίλα μια χώρα να μην μπορεί να σου προσφέρει τα απαραίτητα. Είναι απάνθρωπο για μία κοινωνία, να μη σέβεται τους πολίτες της και κυρίως τους ηλικιωμένους. Δεν μπορείς να προσφέρεις ασθενοφόρο για όλες τις περιπτώσεις; Κατανοητό. Ας δημιουργηθεί ένας στόλος με αυτοκίνητα για το συγκεκριμένο σκοπό.

Δηλαδή η λύση είναι κάποιος να πάρει ταξί ή να περιμένει να πεθάνει; Πως είναι δυνατόν να χειροκροτούμε το κράτος , που έχει κάνει βήματα μπροστά στον ψηφιακό κόσμο ενώ στον τομέα της υγείας είμαστε έναν αιώνα πίσω; Αυτά ας διαπραγματευτούν οι τραπερ στα τραγούδια τους και τότε θα είναι πραγματικά πρότυπα.