Κομματική αναρχία
Στο μυαλό μου τα ανθρώπινα δικαιώματα κρατούν αγκαζέ την ελευθερία του λόγου και περπατούν στο δρόμο της Δημοκρατίας. Αναρωτιέμαι πως κάποιος αναφερόμενος στα ανθρώπινα δικαιώματα, ακολουθεί τακτικές μοναρχίας.
Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε λόγο για κομματική πειθαρχία , στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σταρ. Ακούγοντας κάτι τέτοιο συνειρμικά,αντιλαμβανόμαστε πως όποιος δεν υπακούσει στην εντολή του αρχηγού του Συριζα, θα διαγραφεί.
Σαν ένα είδος αυταρχικότητας να κρέμεται στο πλάι του τα ‘χα αλτρουισμού, κατά τον πιο αξιοθρήνητό τρόπο. Ο ίδιος μάλιστα,ακολούθως δήλωσε ,ότι δεν είναι εγωιστής αλλά αλτρουιστής. Πως είναι δυνατόν να παριστάνεις τον τυφλό στην ελληνική κοινωνία,που μέσω δημοσκοπήσεων φαίνεται εντόνως σκεπτική ως προς το νομοσχέδιο.
Το να διαφωνήσει ο πρόεδρος με μέλη του κόμματος που επιλέγουν να καταψηφίσουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι θεμιτό. Το να αδυνατίσει τη γνώμη τους,να την τσαλαπατήσει και στη συνέχεια να τους αγνοήσει επιδεικτικά, είναι επιεικώς απαράδεκτο. Απαράδεκτο από έναν άνθρωπο ο οποίος μιλά συνεχώς για ανθρώπινα δικαιώματα.
Ακόμη αντί να φουσκώνει το ανάστημά του και να αυτοαποκαλείται αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης,όταν όλες οι μετρήσεις δείχνουν τον ΣυΡιζΑ τρίτο, ίσως έπρεπε εμπεριστατωμένα να κοιτάξει και κάποια άλλα ουσιώδη θέματα της Ελλάδος , όπως την ακρίβεια. Μέσω της συνέντευξης δεν κατάλαβα αν είναι σχολιαστής των αποφάσεων ή ενεργός παίκτης.
Στο μόνο ζήτημα στο οποίο τοποθετήθηκε όντας νοσηρά κάθετος,ήταν τα ομόφυλα ζευγάρια.
Απογοητεύτηκα,διακρίνοντας ένα ύφος περιφρονητικής ακαταδεξιάς για τη μητέρα και τον πατέρα. Ο κύριος Κασσελάκης δήλωσε « Τι κι αν αποκαλείται πατέρας πατέρας ή γονέας 1 γονέας 2. Το ζήτημα είναι απλά λεκτικό». Μπορεί για τον πρόεδρο η «μητέρα» και ο «πατέρας» να αποτελούν δύο κοινότυπες λέξεις πεταμένες στο λεξιλόγιο. Για κάποιους,όμως, είναι ιερές. Και όταν κάτι αγγίζει το κύκλο του ιερού , υπόκεινται στον σεβασμό όλων.
Απορώ πως ορισμένοι επιζητούν αλληλεγγύη όταν άνθρωποι που από την αρχή μάχονται στο πλευρό τους ,για παράδειγμα ο Γιώργος Τσίπρας , μαθαίνουν από την τηλεόραση για την πολυσυζητημένη κομματική πειθαρχία. Δηλαδή υπάρχει περίπτωση ο κύριος Κασελάκης να διαγράψει τον Γιώργο Τσίπρα επειδή έχει τη δική του άποψη απέναντι στο νομοσχέδιο των ομοφυλοφίλων; Απαγορεύεται δηλαδή να υπερασπιστεί τα πιστεύω του; Είμαστε σίγουροι ότι αναφερόμαστε σε δημοκρατικό κόμμα;
Όταν ο Στέφανος Κασσελάκης ρωτήθηκε από την Μάρα Ζαχαρέα για το θέμα των Σπετσών ,απήντησε ότι σκοπός δεν είναι οι διακοπές αλλά η σύσφιξη των σχέσεων της ομάδας. Εδώ πάντως παρατηρούμε έναν άνθρωπο απομονωμένο να αποφασίζει και να διατάζει.
Παράλληλα, 20 ώρες μετά , η εκπρόσωπος τύπου ρωτήθηκε επανειλημμένως από το Νίκο Ευαγγελάτο , για τη σημασία της κομματικής πειθαρχίας. Η κ. Αυγέρη από την μεριά της απάντησε σαν να λύνει άσκηση κβαντικής. Ακόμη και ο παρουσιαστής του live news , αναφώνησε πως το «χάνει λίγο», καθώς οι θέσεις της μόνο ξεκάθαρες δεν φάνηκαν να είναι. Ίσως να είναι πιασμένες από την επιμονή του προέδρου του ΣυΡιζΑ να περάσει το δικό του ακόμη κι αν στην πλειοψηφία τους οι Έλληνες φαίνονται βαθιά προβληματισμένοι για το εν λόγω νομοσχέδιο.