Η Φίνος Φιλμ στις Σπέτσες

«Σούσι τρως και ψεύδεσαι και τρως», είχε δηλώσει ως μοδίστρα η Ρένα Βλαχοπούλου. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ούτε τρώει ούτε και ψεύδεται. Απλά είναι ανίδεος.
Η Φίνος Φιλμ στις Σπέτσες
3'

Σαράντα λεπτά διήρκεσε η συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στον Γιώργο Λιάγκα. Ανάμεσα στις ερωτήσεις του παρουσιαστή, ήχησε μια, με αφορμή την ελληνική ταινία «Τζένη Τζένη», που γυρίστηκε στις Σπέτσες. Ας ακολουθήσω λοιπόν το παράδειγμα του δημοσιογράφου.

«Έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα», ρώτησε ο Κώστας Βουτσάς την Ρένα Βλαχοπούλου. Λέτε από εκεί να εμπνεύστηκαν την αρχή της συνέντευξης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης λίγο μετά την αναζήτησα της φέτας, θέλησε να κόψει τα κύματα στα δυο με το φουσκωτό. Συνηθισμένη αρχή για ταινία του Hollywood, οξύμωρη για την ελληνική πραγματικότητα. Αναρωτιέμαι κατά πόσο τον θαύμασε η νοικοκυρά που τον έβλεπε από το σπίτι, καθώς μαγείρευε φακές χωρίς λάδι, πλέον.

Η Ρένα Βλαχοπουλου όμως, εκτός από δέκτης ήταν και δημιουργός της ατάκας. «Σούσι τρως και ψεύδεσαι και τρως», είχε δηλώσει ως μοδίστρα. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ούτε τρώει ούτε και ψεύδεται. Απλά είναι ανίδεος, από ότι φαίνεται. Αν κατανάλωνε φέτα, θα μπορούσε να αντιληφθεί πως η τιμή που ανέφερε ο Πρωθυπουργός αντιστοιχεί στα 500γραμμάρια. Και καλά εκείνος, δυσανεξία στο τυρί έχει όλη η Κουμουνδούρου; Έστησε βίντεο θέλοντας να παγιδεύσει τον Πρωθυπουργό μα φαίνεται πως ο ίδιος έπεσε στην παγίδα του. Αφού με το λάθος, απέδειξε παράλληλα πως η τιμή της έχει μειωθεί.

Θα μου πείτε, καλύτερος είναι ο Κ. Μητσοτάκης που έχει στα σουπερμάρκετ τιμοκατάλογο Ντουμπάϊ, με το 1/3 των μισθών. Βασικά ποιο Ντουμπάϊ, και συγκριτικά με εκεί πιο ακριβοί είμαστε. Τουλάχιστον το Υπουργείο Ανάπτυξης προσπαθεί. Μάταια; Ίσως. Αλλά προσπαθεί! Ο Σ. Κασσελάκης τι κάνει; Τι πρότεινε; «Ρε Μαριαννα ξέχασες το μηδενικό ΦΠΑ στα βασικά αγαθά»; Είναι δυνατόν να το ξεχάσω; Σαν remake της ατάκας «επτωχεύσαμε» το σκέφτομαι.

Εποχή άφησε η Ρένα Βλαχοπούλου και στην ταινία «Μερικοί το προτιμούν κρύο»! Τι πείσμα και τούτο του πατέρα της να βρεθεί γαμπρός και να την παντρέψει. Στην δική μας περίπτωση βρέθηκε και ο γάμος ετοιμάζεται. Ενώ εμείς έχουμε μάθει τα πάντα. Ότι δεν ξέρουμε θα συζητιέται στα πρωινά μέχρι να μαθευτεί. «Μα αν στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ βγει τρίτος; Ή μειώσει τα ποσοστά του, θα επηρεαστεί ο γάμος»; Τι κουτές σκέψεις πλάθει το μυαλό μου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ήρθε για να μείνει ασχέτως ποσοστών. Φαίνεται άλλωστε πως κυριαρχεί… μετά το όνομα του Α. Τσίπρα και του Ν. Ανδρουλάκη στο κόσμο της αριστεράς. Πως ο Κ. Μητσοτάκης συγκρίνονταν μήνες με τον προκάτοχο του Α. Σαμαρά. Μα δεν συγκρινόταν. Σωστά, γιατί στο κενό διαμένει το παρελθόν, στην λύση μετακομίζει!

Η μόνη πολιτική πρόταση που ακούστηκε σε συνέντευξη σχεδόν μιας ώρας, ήταν η επιθυμία του αρχηγού της αντιπολίτευσης να αναστείλει την άρση ασυλίας των πολιτικών και να ενισχύσει το ΕΣΥ. Το πρώτο το αντελήφθην και το θαύμασα. Το δεύτερο με βρίσκει σύμφωνη αλλά προτάσεις δεν άκουσα.

Γενικά ήταν ζηλευτή η συνέντευξη για τον δημοσιογράφο και επιτυχημένη για τον συνεντευξιαζόμενο αν ήταν ηθοποιός….

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή