Ζητείται ηγέτης 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αδιαμφισβήτητα, ψέκασε με σταθερότητα το χάος. Παρ´ όλα αυτά φάνηκε πως δεν ήταν αρκετό, για να σηκώσει τους νεοδημοκράτες από τον καναπέ.
Ζητείται ηγέτης 
EUROKINISSI
3'

Όταν δυσμενές εκπλήξεις παρκάρουν στο κατώφλι μας, σαστισμένοι μένουμε αδρανείς. Η παγωμάρα που εξαπλώνεται στο σώμα, φράζει κάθε μας αντίδραση. Έτσι και ο Εμμανουέλ Μακρόν δήλωσε χθες, πως το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών δεν άλλαξε τις ισορροπίες στην Ευρώπη.

Συγνώμη, αλλά σε ποια Ευρώπη ζει ο κατά τα άλλα, συμπαθής πρόεδρος. Η Μαρίν Λεπέν τερματίζει την κούρσα κ ο Εμμανουέλ Μακρόν είναι ακόμη στην αρχή. Και επειδή ξέρω πως η Ελλάδα σας νοιάζει, εδώ φύσηξε έρωτας βοριάς. Βασικά άνεμος διαζυγίου γιατί οι αγαπούλες ήταν στον πρώτο κύκλο της σειράς.

Το καλοκαιρι φαίνεται θα μοιάζει με χειμώνα για πολλούς. Είτε με την ψήφο, είτε με την αποχή ο κόσμος έδωσε χαστούκι, όμοιο με του Παπαμιχαήλ στους πολιτικούς. Κάποιοι μένουν, κάποιοι έκλεισαν ακτοπλοϊκά και άλλοι κάλεσαν φορτηγό μετακόμισης. Θα τα ακούσετε, θα τα διαβάσετε και μεσοβδόμαδα θα ανακοινωθούν.

Είναι όμως λύση η μερικώς κατεδάφιση;

Στην Αμερική ο φάκελος που παραλαμβάνει ο εκάστοτε υπουργός, κρατείται στο συρτάρι μέχρι το τέλος της θητείας του προέδρου. Για παράδειγμα, είσαι γιατρός και αναλαμβάνεις το κομμάτι της υγείας. Ρωτάς, μαθαίνεις, συζητάς προτείνεις και εμβαθύνεις. Αν την στιγμή, που στην κρύα θάλασσα έχεις μπει μέχρι την μέση, σε βγάλουν έξω και αλλού σε πετάξουν, ότι έκανες διαγράφεται. Χρειάζεται τον ίδιο χρόνο να προσαρμοστείς στο άλλο υπουργείο και ξανά από την αρχή.

Το πρόβλημα συναντάται στους υπουργούς ή στα ηγετικά στελέχη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αδιαμφισβήτητα, ψέκασε με σταθερότητα το χάος. Παρ´ όλα αυτά φάνηκε πως δεν ήταν αρκετό, για να σηκώσει τους νεοδημοκράτες από τον καναπέ. Σίγουρα οι περισσότεροι που δεν ψήφισαν, υποστηρίζουν το κυβερνών κόμμα. Δεν έστριψαν το τιμόνι για τις κάλπες γιατί η αγγελία στην εφημερίδα της πολιτική, ακόμη παραμένει ανοιχτή. Ζητείται ηγέτης που θα εμπνεύσει.

Τέτοιος είναι ο Φειδίας της Κύπρου; Ο γνωστός YouTuber παραδέχτηκε πως τίποτα δεν γνωρίζει, μα τίποτα δεν διεκδικεί. Φήμη είχε, λεφτά έβγαζε, τα κουστούμια απεχθάνεται, με τον κόσμο επικοινωνεί και θέλει να μάθει. Αν θα τον ψήφιζα; Ίσως. Ηγέτης δεν είναι, όμως, αντιπροσωπεύει το διαφορετικό. Έχει γυμναστεί κατάλληλα ώστε να σηκώσει μια χώρα; Όχι! Αλλά το να μπαίνουν άφθαρτα πρόσωπα στο χώρο, κυματίζει την σημαία της ελπίδας.

Όσο κι αν ακούγεται ονειρικό, ο κόσμος αλλάζει αρκεί να βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος. Ο Φειδίας επιβεβαίωσε την συγκεκριμένη φράση. Χρησιμοποίησε τα social για να αλλάξει τον τόπο που πλέον νιώθει απόμακρο. Καλώς ή κακώς ότι άχρωμο, αδιάφορο ή εγωπαθές κοιτάζει με κυάλια την Νέα Δημοκρατία, σίγουρα εμπιστοσύνη και ανανέωση δεν μυρίζει. Ώσπου κάπου στην χώρα μας να γεννηθεί ο υποκινητής της αλλαγής λοιπόν, θα ζητάμε προβλέψεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή