Το γάντι εξ ουρανού

Θυμάμαι στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια, πριν τις εκλογές, η στάμνα έγραφε «ο τρίτος θα έχει πρόβλημα»
Το γάντι εξ ουρανού
Eurokinissi
2'

Είχαμε δεδομένη την νίκη της ΝΔ, με πιο υψηλά ποσοστά βέβαια και αναζητούσαμε τον δεύτερο. Απο την μία τα 4 Ε, από την άλλη τα 4 Α. Μη με ρωτήσετε ποια είναι. Ψάξτε επίθετα με τα συγκεκριμένα αρχικά και ταιριάξτε τα στα πρόσωπα.

Τα μέλη των παρατάξεων μπορεί να εξέπεμπαν πληθώρα απόψεων, πάντως μια κοινή σκέψη τους ένωνε νοητά. «Αν ο δικός μας έρθει τρίτος,τον αμφισβητούμε». Εν ολίγης καταλαβαίνετε πως ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μοιάζουν σαν βομβαρδισμένο δωμάτιο εφήβου.

Τα αποτελέσματα έφτασαν, με πρωτοφανείς οιωνούς να χτυπούν τον ουρανό. Άσχημα τα μαντάτα και για τους τρεις. Ο πρώτος που σπεύδει γάντι Θεού να φορέσει είναι ο Πρωθυπουργός. Αν και κάνεις δεν έφτασε κοντά στο θρόνο του, ούτε στον διάδρομο πλησίασε δηλαδή, το 41 κατερρίφθη. Τιμωρία χωρίς κόστος. Έτσι θεωρώ πως σκέφτηκαν οι Έλληνες. Αν οι εκλογές ήταν εθνικές, το ποσοστό ίσως το ίδιο να ήτανε αλλά με το 3 μπροστινό.

Θέλοντας να πατάξει την ακρίβεια αλλάζει τον Υπουργό. Έλα που οι τιμές δεν σκιάχτηκαν και στα ύψη παραμένουν. Μήπως να τον αντικαταστήσουμε με κάποιον πρωταθλητή του μποξ. Ίσως να φοβηθούν και εκείνες και να υποχωρήσουν. Κατανοώ ότι ο ΦΠΑ λόγω οικονομικής κατάστασης είναι αδύνατον να μηδενιστεί. Το μποϊκοτάζ όμως, και η γνωστοποίηση της τιμής του χωραφιού, κανένα ταμείο δεν θα ενοχλήσουν. Ή ίσως κάποιο να τσινήσουν.

Από την άλλη στο ΠΑΣΟΚ, τώρα άρχισαν τα όργανα. Τον Μεσσία αναζητούν να τους σώσει. Να σκαρφαλώσουν από την ουρά στο κεφάλι. Ένα σύμβολο, όπως λένε. Μπορεί ο κ. Δούκας να είναι ο μάγος της σπόντας, μα για πολλούς ένωσε αντισυστημικούς, δυσαρεστημένους, αναποφάσιστους και νίκησε τον κ. Μπακογιάννη. Και αφού μπήκε στην οικογένεια, πιστεύουν ότι το ίδιο θα καταφέρει να κάνει με τον Πρωθυπουργό. Δεν κερδίζεις καθημερινά το τζόκερ όμως. Το γάντι του σωσία πολλοί στο κόμμα θαρρούν ότι τους ταιριάζει, μα οι φωνές τους σαν ψίθυροι φτάνουν στα αυτιά μας.

Στον ΣΥΡΙΖΑ το γάντι φόρεσε ο Στέφανος Κασσελάκης. Όχι το πραγματικό. Επέβαλε στους χωρικούς να του γράψουν παρόμοιο. Γιατί το πραγματικό ακόμη χέρι αναζητά. Ο Κασσελάκης φαίνεται ότι έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη της οικογένειας του. Ως εκεί. Μετά το χάος. Λέτε στο τέλος να τους διώξει όλους και να βάλει μόνο συγγενείς; Δυναστεία;

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή