Ο χαρταετός

Η τακτική του χαρταετού αποτελεί σίγουρη λύση αποφυγής προβλημάτων και επίτευξης μακροζωίας. Συνώνυμο της κοσμάρας.
Ο χαρταετός
2'

Σενάριο που θα ζήλευε ακόμη και η "Λάμψη" γράφει η πολιτική σκηνή της χώρας μας. Μπαιράκι ανορθώνεται από μερικούς στο κυβερνών κόμμα. Κυνηγητό με την μπάλα φαίνεται να παίζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Στα χαμένα ψάχνουν δρόμο κάτω από την κεντρική λεωφόρο. Κάποιοι ανασύρουν ατάκες από γνωστά σήριαλ όπως το «εμπρός πίσω», θέλοντας ξανά τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι ορθολογιστές παραδέχονται πως τα δύο κόμματα βρίσκονται στη Β' Εθνική και για να πάρουν το πρωτάθλημα από την ΝΔ οι αγώνες είναι πολλοί και επίπονοι. Βαφτίζουν μεσσία τον άρχοντα της σπόντας που μέχρι τώρα μία δράση του δεν έχω ακούσει. Τι έχει προσφέρει στην θητεία του το σύμβολο της αλλαγής; Φύτεψε γλάστρες; Δεν χρειάζεται να είσαι μάντης για να προβλέψεις πως ο Μητσοτάκης έχει ανεμπόδιστα μακρύ μέλλον στο τιμόνι.

Όλα αυτά γίνονται μπροστά από τις κουίντες. Ας κρυφοκοιτάξουμε πίσω. Στην αλήθεια. Μητέρες αναμένουν μήνες το επίδομα μητρότητας γιατί όπως λένε επίσημα χείλη, έχει κολλήσει το σύστημα. Ο θεσμός της οικογένειας χαροπαλεύει στα ερείπια του εκσυγχρονισμού. Ο Χριστιανισμός κρεμάστηκε ως κάτι εκτός μόδας. Έγκυες αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί φαίνεται πως δεν εξισώνονται με όλες τις μάνες. Πρέπει να γεννήσουν τον σωστό μήνα ώστε να λάβουν μερική βοήθεια από το κράτος. Πρέπει να μην αρρωστήσουν γιατί θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε δουλειά και τέκνο. Πρέπει να μην αγχωθούν για το αν θα γίνει η πρόσληψή τους το φθινόπωρο. Πρέπει το νεογνό τους να είναι αυτόνομο γιατί η μαμά τους ή θα αντλεί γάλα στα διαλείμματα του σχολείου ή θα το αφήσει νηστικό.

Σε άλλα νέα, μια κοπέλα παρασύρθηκε από κάποιον μάγκα που την παράτησε αιμόφυρτη στο δρόμο. Από εκεί περνούσαν αυτοκίνητα προσπερνώντας εκείνη και την ανθρωπιά, συνεχίζοντας το μάταιο ταξίδι τους. Η ακρίβεια επίσης, συνεχίζει να είναι πεισματάρα. «Πέσε», της λένε. Τίποτα εκείνη. Ανυπάκουη. Και όχι μόνο αυτό. Οι τιμές των αγαθών παρασέρνουν και το ρεύμα. Κακομαθημένο και εκείνο, ανέπτυξε ταχύτητα. Α και φυσικά, περιττό να αναφερθώ σε ΑΜΕΑ και ηλικιωμένους με κινητικά προβλήματα. Υπάρχουν, άλλωστε; Ελλάδα 0.0!

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή