Το ενάμιση πρόσωπο των ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως σήμερα θα ανακοινώσει τον αντιπρόεδρο της παράταξης του, σύμφωνα με τον παρουσιαστή του Fox News, Bret Baier, ο οποίος είπε ότι μόλις είχε μιλήσει με τον Τραμπ στο τηλέφωνο. 

Το ενάμιση πρόσωπο των ΗΠΑ
Copyright 2024 The Associated Press. All rights reserved
3'

Για πολλούς το αποτέλεσμα του Νοεμβρίου είναι τόσο σίγουρο, όσο ότι η Ισπανία θα κέρδιζε το euro. «Τι υποστηρίζει όμως ο Μπάιντεν και τι ο Τραμπ», αναρωτήθηκα. Ποιος βάζει μπροστά την πατρίδα και ποιος είναι ο διπλωμάτης;

Το πολιτικό πλάνο του Ντόναλντ Τραμπ και του Τζο Μπάιντεν παρουσιάζει δύο εντελώς διαφορετικά οράματα για το μέλλον των Ηνωμένων Πολιτειών. Ενώ και οι δύο υποψήφιοι στοχεύουν στη βελτίωση της ζωής των Αμερικανών πολιτών, οι στρατηγικές τους και οι προτεραιότητές τους διαφέρουν σημαντικά.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει επικεντρωθεί στην ενίσχυση της οικονομίας μέσω της μείωσης των φόρων και της χαλάρωσης των ρυθμιστικών πλαισίων για τις επιχειρήσεις. Κατά τη διάρκεια της πρώτης του θητείας, προώθησε σημαντικές φορολογικές περικοπές που επωφελήθηκαν κυρίως οι επιχειρήσεις και τα υψηλά εισοδήματα, κάτι που κατά τον ίδιο, οδηγεί σε μεγαλύτερες επενδύσεις και δημιουργία θέσεων εργασίας. Επίσης, δίνει έμφαση στην ενεργειακή ανεξαρτησία των ΗΠΑ μέσω της προώθησης της εκμετάλλευσης των ορυκτών καυσίμων, μειώνοντας τις εξαρτήσεις από ξένες χώρες.

Στον τομέα της μετανάστευσης, ο Τραμπ υιοθετεί προστατευτική στάση. Αγκαλιάζοντας τις ΗΠΑ, προτείνοντας την ενίσχυση των συνόρων και την κατασκευή τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, για να περιορίσει την παράνομη μετανάστευση. Θεωρεί ότι η αυστηρή πολιτική στον τομέα αυτό είναι απαραίτητη για την ευμάρεια των Αμερικανών πολιτών και των θέσεων εργασίας τους.

Αντίθετα, ο Τζο Μπάιντεν προωθεί ένα πιο περιεκτικό πλάνο, με έμφαση στην αύξηση των φόρων για τα υψηλά εισοδήματα και τις μεγάλες επιχειρήσεις, προκειμένου να χρηματοδοτήσει κοινωνικά προγράμματα. Στοχεύει στην ενίσχυση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης μέσω της επέκτασης του Affordable Care Act, γνωστού και ως Obamacare, για να αυξήσει την πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη για όλους τους πολίτες.

Ο Μπάιντεν επίσης δίνει μεγάλη έμφαση στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Σκοπεύει να επενδύσει σε πράσινες τεχνολογίες και να προωθήσει την καθαρή ενέργεια, με στόχο να επιτύχει μηδενικές εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2050. Στον τομέα της μετανάστευσης, προτείνει μια πιο ανθρώπινη και δίκαιη προσέγγιση, περιλαμβάνοντας την παροχή ιθαγένειας για τους Dreamers και την αναθεώρηση του συστήματος ασύλου.

Συνολικά, οι πολιτικές του Τραμπ επικεντρώνονται στη δημιουργία μιας ισχυρής οικονομίας μέσω της μείωσης των φόρων και των ρυθμίσεων, της αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής και της ενεργειακής ανεξαρτησίας. Αυτές οι στρατηγικές, σύμφωνα με τον Τραμπ, θα οδηγήσουν σε αυξημένη οικονομική ανάπτυξη και ασφάλεια για τους Αμερικανούς πολίτες.

Από την άλλη πλευρά, ο Μπάιντεν επιδιώκει την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της αύξησης των φόρων για τους πλουσιότερους, της επέκτασης της υγειονομικής περίθαλψης και της επένδυσης σε καθαρές τεχνολογίες.

Εν κατακλείδι, όπως όλα δείχνουν από το πρώτο ντιμπέιτ και ύστερα, ο Τζο Μπάιντεν και το πλάνο του φαίνεται γερασμένο ακόμη και για τους υποστηριχτές του. Μάταια προσπάθησαν με κάθε τρόπο να τον απομακρύνουν. Δυστυχώς οι οικείοι του θρυμμάτισαν κάθε δυναμική ανάμνηση που είχα οι πολίτες συνδεδεμένη με το όνομα του.

Η απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, η στάση του, που του πιστώνεται ακόμη και από τους ορκισμένους εχθρούς, επιβεβαίωσαν το κατά πολλούς αναμενόμενο. Το αποτέλεσμα για πολλούς κρίθηκε όταν η γροθιά του ματωμένου πρώην προέδρου των ΗΠΑ υψώθηκε μπροστά από την σημαία που κυμάτιζε στον γαλάζιο ουράνια.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή