Η κατάντια του Τσιτσιπά και η ασέβεια στον πατέρα του

Ένας άνθρωπος που δεν σέβεται τον πατέρα του δεν είναι καλός αθλητής. Δεν έχει νου υγιή
Αρχείου - Eurokinissi
2'

Το πρόσφατο περιστατικό με την απρέπεια του Στέφανου Τσιτσιπά κατά του πατέρα του, δεν είναι κάποιο μεμονωμένο περιστατικό για τον θλιβερό τενίστα. Έχει επιτεθεί χυδαία κατά του ανθρώπου που τον γέννησε και στο παρελθόν και μάλιστα έχει χειροδίκησει εναντίον του εκτοξεύοντας αντικείμενα.

Δεν μιλάμε μόνο για απρέπεια. Μιλάμε για ύβρη με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου. «Γ…σου! Θα γ…θεις. Να πας να γ…θεις», είναι κάτι που δεν το λες στους γονείς σου ακόμα κι υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις σας.

Προφανώς δεν γνωρίζει κανείς τι φταίει και τι αξίες έχει μεταλαμπαδεύσει ο πατέρας στον γιο. Όμως ο Τσιτσιπάς επέλεξε να τον έχει δίπλα του και από τη στιγμή που έκανε κάτι τέτοιο δεν έχει δικαίωμα να χυδαιολογεί κατ' αυτό τον τρόπο.

Ένας άνθρωπος όταν εξευτελίζει δημοσίως τον πατέρα του έχει σαφέστατα προσωπικό πρόβλημα αυτοπεποίθησης και σύνδρομο κατωτερότητας. Το «τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα» σου σημαίνει να τους κρατάς προστατευμένους όταν έχεις αποφάσισει να ζήσεις και να πορευθείς μαζί τους. Μην τους ρίχνεις χαμηλά. Μην ευτελίζεις την αξιοπρέπειά τους. Ο πατέρας είναι ιερό πράγμα.

Όχι, δεν με ενδιαφέρει αν είναι καλός στο τένις ο Τσιτσιπάς. Δεν είναι ούτε καλός αθλητής, ούτε καλός άνθρωπος. Δεν προάγει το αθλητικό ιδεώδες και σαφέστατα δεν έχει ούτε αξίες, ούτε ιδανικά.

Συγχωρέστε με αλλά είναι πολύ λίγος και πολύ φτηνός. Και σαν πατέρας, ένιωσα πολύ άσχημα για τον πατέρα του. Δεν εξοργίστηκα. Λυπήθηκα για την κατάντια και την ξεφτίλα ενός νέου ανθρώπου...

Σχετικές ειδήσεις