ΣΥΡΙΖΑ: Εργαλείο ιδιωτικών συμφερόντων

Οι πρόσφατες αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν πως θέλει να ελέγχει τα πάντα, χωρίς να ελέγχεται ο ίδιος.

ΣΥΡΙΖΑ: Εργαλείο ιδιωτικών συμφερόντων
3'

Η ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ είναι απλή, αλλά κρύβει μέσα της παραδείγματα προς αποφυγή. Το κόμμα, άπλωσε χέρι βοήθειας στον Στέφανο Κασσελάκη. Ο τελευταίος ήταν ένας επιχειρηματίας που φάνηκε να είναι εμμονικός με την εξουσία, θέλοντας να τα κάνει όλα δικά του, τον οδήγησε τελικά στη θέση του προέδρου της αντιπολίτευσης.

Λένε πως όταν οι άνθρωποι αποκτούν εξουσία, δείχνουν τον πραγματικό τους εαυτό. Δεν θα μπορούσαμε να δώσουμε καλύτερο παράδειγμα από τον Στέφανο Κασσελάκη. Είναι γνωστό πως ο εγωκεντρισμός του, τον κάνει να μην ακούει και να μην μοιράζεται τις σκέψεις του με κανέναν. Οι πρόσφατες αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν πως θέλει να ελέγχει τα πάντα, χωρίς να ελέγχεται ο ίδιος. Σκοπεύει να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια επιχείρηση και τα μέλη του σε υπαλλήλους.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ήξερε ποια ήταν η αριστερά. Οι υποστηρικτές της, από την άλλη, δεν κατάλαβαν ακριβώς τι συνέβη έναν χρόνο πριν. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε μονάχα την παράταξη θέλοντας σταδιακά και μεθοδευμένα να την μεταμόρφωση, αλλά άνοιξε μέτωπο ακόμη και με τον ευεργέτη της. Καλώς ή κακώς οφείλουμε να παραδεχτούμε πως ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε το όνομα του δίπλα από το σύνθημα, «πρώτη φορά αριστερά».

Ο Κασσελάκης, που κάποτε για κάποιους λίγους, είχε όλα τα φόντα να γίνει η ελπίδα των Ελλήνων σε μια εποχή όπου η παιδεία και η οικονομία υποφέρουν, επέλεξε να πουλήσει την προσωπική του ζωή, να αλλοιώσει το κόμμα και να το μετατρέψει σε ένα εργαλείο ιδιωτικών συμφερόντων. Η εγωπάθεια και η αλαζονεία δεν άργησαν να εμφανιστούν. Έτσι, ο κόσμος του κόμματος κουράστηκε.

Στην αρχή μπορεί να είχε πλάκα, αλλά τώρα σίγουρα προκαλεί μόνο αγανάκτηση. Απέχθεια. Το κόμμα, αντί να κάνει αντιπολίτευση, ασχολείται με τα εσωτερικά του. Πήρε λοιπόν τα πράγματα του και έφυγε. Όπως τον παράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ σε επώδυνες εποχές. Οι ψηφοφόροι ψάχνουν λύσεις για να ζήσουν και ότι στην κάλπη έριξαν μόνο προβλήματα τους γεννά.

Τι επρόκειτο λοιπόν να γίνει; Αν επιμείνουν στην πρόταση μομφής οι 87 και ο Παύλος Πολακης και αν η ψηφοφορία γίνει μυστική ο Στέφανος Κασσελάκης θα χάσει. Και μετά; Το χάος. Ποιος θα σέρνεται ξανά να ψηφίσει; Ουδείς! Αν, όμως, τα κλειδιά μείνουν στα ίδια χέρια η διάλυση ξανά είναι αναπόφευκτη και οι 87 θα κολυμπήσουν σε άλλα λημέρια. Στα πράσινα.

Προσωπικά πιστεύω πως αν το φαβορί, ο Νίκος Ανδρουλάκης χάσει και διάδοχος είναι ο Χάρης Δούκας το ΠΑΣΟΚ θα διευρυνθεί. Είναι πολύ πιθανόν να πάρει τους 87 του Αλέξη Τσίπρα, και ίσως φτάσει το 18%. Όχι επειδή ο κόσμος θα πιστέψει τον Δούκα, αλλά γιατί συχνά οι άνθρωποι, όταν νιώθουν προδομένοι, αναζητούν ελπίδα, έστω και σε λάθος πρόσωπα. Στην πραγματικότητα, ο Χάρης Δούκας μπορεί να είναι αυτό το πρόσωπο για κάποιους, που θα λειτουργήσει ως προσωρινή διέξοδος από την απογοήτευση.

ΥΓ και μην ξεχνάμε. Αναφερόμαστε στο ΣΥΡΙΖΑ ή όπως λέγεται αλλά έχετε αναρωτηθεί, πως θα καταφέρουν να μείνουν όλοι ενωμένοι στο ΠΑΣΟΚ όταν τα βέλη βόλταραν με μανία και έχθρα από υποψήφιο σε υποψήφιο;

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή