Στέφανε, άσε ήσυχους τους παππούδες μας

Η επιλογή του γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη να καταφύγει στον στείρο αντικομμουνισμό προκειμένου να κατηγορήσει την πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση να τον αποκλείσει από την εσωκομματική αναμέτρηση, δεν προκαλεί εντύπωση.

Στέφανε, άσε ήσυχους τους παππούδες μας
2'

Σε αυτόν καταφεύγουν συχνά οι πρώην «γαλαζοπράσινοι» συνεργάτες του έκπτωτου προέδρου, αλλά και οι νεόκοποι υποστηρικτές του από το κυβερνητικό στρατόπεδο – οι οποίοι βλέπουν τον «καλύτερο σύμμαχο» τους, να χάνει την καρέκλα του.

«Ας ευχηθούμε οι σταλινικές ανακοινώσεις που εκθέτουν το κόμμα απέναντι στα μέλη του να μην γίνουν η φαιδρή κανονικότητα που κάποιοι επιζητούν», σημείωσε σε ανακοίνωση το γραφείο του εξ Αμερικής ορμώμενου επιχειρηματία.

Αρχικά, καθίσταται αναγκαίο να ξεκαθαριστεί πως επιλογή του όρου «σταλινισμός», δήθεν ως αντιδημοκρατική πρακτική, δεν είναι τίποτα άλλο παρά «ντροπαλός» αντικομμουνισμός.

Φυσικά ο κύριος Κασσελάκης και οι συνεργάτες του, έχουν κάθε δικαίωμα να είναι αντικομμουνιστές. Και να επιχειρούν να ενεργοποιήσουν τα αντικομμουνιστικά αντανακλαστικά των οπαδών του έκπτωτου προέδρου.

Όπως του κυρίου εκείνου που έξω από το ξενοδοχείο όπου συνεδρίασε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, φώναζε «κάτω η χούντα της Αριστεράς».

Είναι, βέβαια, κάπως παράδοξο να συσχετίζει οποιοσδήποτε τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ με την κομμουνιστική Αριστερά - αλλά και με οποιαδήποτε μορφή της. Αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα.

Αυτό που αποτελεί πρόκληση για τον αριστερό και προοδευτικό κόσμο, είναι η αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη «στους αγώνες των παππούδων μας».

«Δεν αξίζει στους αγώνες των παππούδων μας για ελευθερία και δημοκρατία», είπε στο χθεσινό του βίντεο.

Με απλά λόγια και με περίσσιο θράσος, ταυτίζει τον αντιφασιστικό αγώνα και την πάλη για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, με τον αποκλεισμό του από τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τόση ψυχεδέλεια», που θα έλεγε και ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Τόσο θράσος, λένε όσοι τον άκουσαν και ο νους τους πήγε αμέσως στους δικούς τους παππούδες.

Στέφανε, μπορείς να κάνεις ότι θες. Να πιστεύεις ότι σε απέκλεισαν από τις εκλογές «αντιδημοκρατικά», παρότι παραβίασες κάθε έννοια καταστατικού και «έλουσες» με «λάσπη» ένα ολόκληρο το κόμμα.

Ότι είσαι ο «εκλεκτός του Θεού» επί Γης και ότι έγιναν θαύματα στη βάφτιση σου. Ένας υπέροχος προοδευτικός αρχηγός, που σε «έφαγε» η «νομενκλατούρα». Τα πάντα!

Κάνε μας, όμως, μια χάρη. Άσε ήσυχους τους παππούδες μας. Μην τους μπλέκεις στον αγώνα που κάνεις για την κρατική επιχορήγηση του ΣΥΡΙΖΑ και τα «ασημικά» του.

Μην ευτελίζεις ανθρώπους που βρέθηκαν στα «άπαρτα βουνά». Στα έκτακτα στρατοδικεία, στις φυλακές του αστικού κράτους και στα ξερονήσια. Εκεί που τους έστελνε η «ιερή συμμαχία» του ΝΑΤΟ, που τόσο υπερασπίζεσαι.

Δεν είναι για το μπόι σου…

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή