Η πραγματική ελπίδα στις οθόνες

Ξέρουμε ότι εμείς οι δημοσιογράφοι κάνουμε λάθη...

Η πραγματική ελπίδα στις οθόνες
2'

Ξέρουμε ότι εμείς οι δημοσιογράφοι κάνουμε λάθη. Όλοι γελάμε όταν το ακούμε, αλλά η αλήθεια είναι ότι προσπαθούμε να οδηγούμε και στα σωστά. Παρ' όλα αυτά, οι εκτιμήσεις μας συχνά ακολουθούν μονοπάτια που οδηγούν σε αμφίβολα αποτελέσματα. Πιστεύω ότι ο κόσμος έχει κουραστεί να ακούει τους πολιτικούς στις οθόνες.

Για παράδειγμα, με την κατάσταση που επικρατεί σε κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, στην αρχή μπορεί να το αντιμετώπιζε με χιούμορ, μετά ήρθε η απογοήτευση και τώρα πια η πλήρης αδιαφορία,.

Οι τηλεθεατές πρέπει να ενημερώνονται, αλλά πολλές φορές αλλάζουν κανάλι όταν οι πολιτικοί ξεστομίζουν άσκοπα λόγια. Ίσως ήρθε η στιγμή να δώσουμε βήμα σε ανθρώπους που μπορούν να ενεργοποιήσουν τα ξεχασμένα όνειρα του κόσμου. Νέους ανθρώπους που προοδεύουν, που έχουν όνειρα και στόχους.

Για παράδειγμα, ο μαθητής Χρήστος Βέκιος, που κατέκτησε την 9η θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό της Microsoft. Μπαίνοντας στο προφίλ του, είδα πόσο συχνά μιλά για την επιμονή, την πίστη και την προσπάθεια.

Τέτοια παιδιά, άνθρωποι που διακρίνονται με την δουλειά τους, θα έπρεπε να ακούμε. Να μοιράζονται μαζί μας τις εμπειρίες τους: πότε σκέφτηκαν να τα παρατήσουν, τι τους κράτησε, αν δέχτηκαν υποτιμητικά σχόλια, πώς ξεπέρασαν τις δυσκολίες.

Αυτοί οι μαθητές με διακρίσεις, οι αθλητές με μετάλλια, οι νέοι επιχειρηματίες ή οι ήρωες της καθημερινότητας είναι η πραγματική ελπίδα. Αυτοί μπορούν να εμπνεύσουν τον κόσμο, να του δώσουν το κίνητρο να κυνηγήσει τα όνειρά του.

Είναι εκείνοι που έχουν κάτι ουσιαστικό να πουν, που μπορούν να μας ανοίξουν νέους δρόμους. Αντικαθιστούν τα κενά λόγια, ταΐζοντας τα τροφή για σκέψη. Στοχεύουν σε ένα καλύτερο αύριο, και μαζί τους ταυτίζονται όλοι όσοι έχουν βάλει στην άκρη τα όνειρά τους, προσηλωμένοι στις υποχρεώσεις τους.

Εκείνοι είναι το μέλλον που αξίζει να ακούμε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή