Η αυθαίρετη πισίνα του Κασσελάκη στις Σπέτσες - Την έφτιαξε αφού έγινε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Η παράνομη πισίνα κατασκευάστηκε ενώ ήταν αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, κατασκεύασε παράνομη και αυθαίρετη πισίνα στο εξοχικό του σπίτι στις Σπέτσες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο ΘΕΜΑ», η κατασκευή πισίνας στις Σπέτσες, είναι κηρυγμένος παραδοσιακός οικισμός και απαγορεύεται να κατασκευαστεί πισίνα με βάση το Προεδρικό Διάταγμα ( 21.11-15.12.1981). Το διάταγμα καθορίζει τους όρους δόμησης στο νησί και την απόφαση 2471/2016 του ΣτΕ που προβλέπει ρητώς ότι:

«Συνεπώς η κατασκευή κολυμβητικών δεξαμενών στον ακάλυπτο χώρο των οικοδομών εντός των παραδοσιακών οικισμών και ειδικότερα στις Σπέτσες, απαγορεύεται, δεδομένου ότι οι προαναφερθείσες διατάξεις δεν προβλέπουν ρητώς την κατασκευή κολυμβητικών δεξαμενών στον ακάλυπτο χώρο των οικοδομών, οι μόνες, δε, δεξαμενές που επιτρέπονται είναι οι δεξαμενές αποθήκευσης ύδατος, οι οποίες τοποθετούνται υποχρεωτικά εντός της στέγης ή στο δώμα των κτιρίων, κατά τρόπο που να μην προκαλείται αισθητική όχληση».

Επομένως, η κατασκευή πισίνας στις Σπέτσες είναι σε κάθε περίπτωση παράνομη και ως εκ τούτου δεν μπορεί να εκδοθεί οικοδομική άδεια, πράγμα που καθιστά και αυθαίρετη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έλαβε στις 6/6/2023 οικοδομική άδεια «εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας» από την Υπηρεσία Δόμησης του Πειραιά δηλώνοντας ότι θα προχωρούσε σε «εσωτερικές διαρρυθμίσεις και επισκευές, αλλαγή κεραμιδιών στέγης με χρήση ικριωμάτων» με πρόσθετες επιλογές «εσωτερικές διαρρυθμίσεις- εργασίες αλλαγής χρήσης» και «συντήρηση, επισκευή στεγών με χρήση ικριωμάτων». Πουθενά δεν αναφέρει τίποτα για πισίνα. Σημειώνεται ότι στις Σπέτσες υπάρχουν πισίνες οι οποίες έχουν κατασκευαστεί ή πριν την απαγόρευση του ΣτΕ το 2016 ή μετά και επομένως είναι επίσης παράνομες και αυθαίρετες.

Σχετικές ειδήσεις