Το «ανέκδοτο»... Γεραπετρίτη για τον Δένδια και την Κύπρο

Κατάπληξη προκάλεσε σε αρκετούς η επικριτική αναφορά του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη στην ενημέρωση των βουλευτών της ΝΔ , έτσι όπως αποδόθηκε τουλάχιστον, στον προκάτοχό του και νυν Υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια, ότι «δεν ήταν στην ατζέντα του ΥΠΕΞ το Κυπριακό» επί της θητείας του στο ίδιο υπουργείο.    

Το «ανέκδοτο»... Γεραπετρίτη για τον Δένδια και την Κύπρο
1'

Αν μη τι άλλο και ανεξαρτήτως πολιτικών συμπαθειών και κομματικών προτιμήσεων, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι ο Δένδιας ήταν από τους λίγους Υπουργούς Εξωτερικών της τελευταίας 20ετίας που έδωσαν μεγάλη σημασία στο Κυπριακό.

Δεν είναι μόνο ότι έθετε συνεχώς το ζήτημα στον ΟΗΕ και είχε αλλεπάλληλες επαφές με την πολιτική ηγεσία και τους ομολόγους του της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε πνεύμα σύμπνοιας και χωρίς… παρατράγουδα, όπως στο όχι και μακρινό παρελθόν.

Αλλά είναι επίσης ότι έλεγε πάντα, ενοχλώντας ορισμένους εντός και εκτός Ελλάδας, ότι χωρίς να αλλάξει η στάση της Τουρκίας στο Κυπριακό συνολική βελτίωση στις διμερείς σχέσεις δεν μπορεί να υπάρξει.

Και για να μην ξεχνιόμαστε: Ο Δένδιας έλεγε και λέει ότι η Κύπρος δεν κείται μακράν και εξαιτίας της επισήμανσής του ότι πρέπει να τερματιστεί η τουρκική κατοχή τον στοχοποίησε το καλοκαίρι ο Ερντογάν, ζητώντας από τον Μητσοτάκη να τον… «μαζέψει».

Για όλα αυτά άλλωστε τον έχουν σαν «Θεό» τον Δένδια στην Κύπρο, όπου αν γινόταν σχετική δημοσκόπηση τα ποσοστά της δημοφιλίας του θα ήταν μεγαλύτερα και από αυτά στην Ελλάδα.

Ας το κόψουν το «ανέκδοτο» συνεπώς, αυτοί που πρέπει, ότι δεν ήταν στην ατζέντα του ΥΠΕΞ επί Δένδια το Κυπριακό. Όχι τίποτε άλλο, αλλά η σύγκριση του πριν και του μετά είναι εύκολη. Σε όλα τα ζητήματα…

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή