Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτό είναι το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί στη μέση

Τι είναι το οστικό οίδημα που ταλαιπωρεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Η στιγμή που αποχωρεί από το Κοινοβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης λόγω πόνου στη μέση

Eurokinissi

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκλήρωσε νωρίτερα τη σημερινή του ομιλία εξαιτίας αιφνίδιας έξαρσης της κρίσης που τον βασανίζει στη μέση του. Κάτι τέτοιο ανάγκασε τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα να προχωρήσει σε σχετικές επεξηγήσεις, λίγο αφότου ο πρωθυπουργός έληξε νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο την ομιλία του για τον κατώτατο μισθό στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ταλαιπωρείται από πόνο στη μέση τους τελευταίους μήνες, και συγκεκριμένα από οστικό οίδημα. Κάτι που ο ίδιος έκανε γνωστό στις αρχές του Σεπτεμβρίου όταν διεξαγόταν η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός είχε αναφέρει σε δημοσιογράφους πριν την έναρξη της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου ότι ενδέχεται να σηκωθεί όρθιος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης για να ξεκουράσει τη μέση του. «Αν με δείτε όρθιο, μην παραξενευτείτε. Έχω συνεννοηθεί και το πλάνο θα είναι σε εσάς. Θα πρέπει να ξεκουράσω τη μέση μου».

Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε παραθέσει και το καθιερωμένο ποτό στους δημοσιογράφους την πρώτη ημέρα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, στις αρχές Νοεμβρίου, μέσω ανάρτησης στα social media ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε γνωστοποιήσει πως δεν θα συμμετάσχει στον Κλασικό Μαραθώνιο, πάρα το γεγονός ότι είχε προγραμματίσει να τρέξει στα 5 χλμ.

Ειδικότερα, στην ανάρτησή του είχε επισημάνει πως «δυστυχώς η αποκατάσταση από έναν τραυματισμό στη μέση δεν μου το επιτρέπει. Αντ’ αυτού είμαι στο γραφείο και δουλεύω αντί να προετοιμάζομαι για το πεντάρι. Σε κάθε περίπτωση εύχομαι σε όλες και σε όλους τους αθλητές να περάσετε πολύ καλά, να απολαύσετε τον ωραίο αθηναϊκό καιρό και να γιορτάσετε μαζί με τους συναθλητές σας αυτή τη μεγάλη γιορτή του κλασικού αθλητισμού».

Τι είναι το οστικό οίδημα

Με τον όρο οστικό οίδημα αναφερόμαστε στη μεταβολή του μαγνητικού σήματος στα οστά που απεικονίζεται στην μαγνητική τομογραφία.

Η κλινική αυτή οντότητα περιγράφηκε για πρώτη φορά 1988 από τον Von Wilson όταν η χρήση του μαγνητικού τομογράφου άρχισε να επικρατεί στην διερεύνηση των μυοσκελετικών παθήσεων. Αρχικά η πάθηση αυτή είχε χαρακτηριστεί ως παροδική οστεοπόρωση. Σήμερα όμως έχει επικρατήσει ο όρος σύνδρομο οστικού οιδήματος.

Κλινικά έχουμε την συγκέντρωση υγρού μέσα στις οστικές δοκίδες με συνοδό έντονο πόνο και δυσκαμψία, κυρίως στη φόρτιση.

Συμπτώματα

Το κυριότερο σύμπτωμα είναι αιφνίδιος και σταδιακά επιδεινούμενος πόνος σε ηρεμία, ο οποίος επιδεινώνεται στη φόρτιση με περιορισμό της κίνησης. Ανάλογα με την εντόπιση μπορεί να εμφανιστεί οίδημα τοπικά και ευαισθησία στην πίεση.

Ποιους αφορά κυρίως και πού εμφανίζεται;

Αφορά κυρίως άτομα μεταξύ 3ης και 5ης δεκαετίας, ενώ οι άνδρες προσβάλλονται 3 φορές περισσότερο από τις γυναίκες.

Το οστικό οίδημα θεωρητικά μπορεί να εμφανιστεί σε όλα τα οστά συχνότερα όμως αφορά τα οστά της ποδοκνημικής και του άκρου ποδός, το ισχίο και το γόνατο.

Σχετικές ειδήσεις