Απαιτείται εθνική υπερκομματική πολιτική
Το πολιτικό σύστημα δεν πρέπει να αφήσει την παρούσα συγκυρία αναξιοποίητη
Άρθρο του Αλέξανδρου Μωραϊτάκη,
1ου Επιλαχόντος στην Α' Αθήνας, Προέδρου NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ, τέως Προέδρου ΣΜΕΧΑ
Πρέπει να σχηματισθεί Κυβέρνηση είτε με συμμετοχή είτε με την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ Να συμμετάσχουν οι άριστοι με τεχνογνωσία και γενική αποδοχή από την κοινωνία. Η βελτίωση των όρων του μνημονίου και η παράταση της περιόδου προσαρμογής κατά 1 ή 2 χρόνια δείχνει εφικτή. Ας επιχειρηθεί.
Η επιστολή Τσίπρα προς την ΕΕ ήταν ρεαλιστική και μιλούσε περί αλλαγής στρατηγικής. Η βελτίωση των όρων του μνημονίου, ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός και η παράταση της περιόδου προσαρμογής είναι κατά βάση γενική απαίτηση όλων των κομμάτων σχεδόν όλου του εκλογικού σώματος. Ανεξαρτήτως των αλλαγών και των βελτιώσεων που μπορούν να γίνουν ευρύτερα, αυτά μπορούν να επιτευχθούν άμεσα με κατάλληλη διαπραγμάτευση. Επίσης πρέπει να οργανωθεί το κράτος που τώρα είναι σε διάλυση. Να προετοιμασθεί ένα plan-B. Το plan-B θα αφορά την περίπτωση που είτε από ατύχημα είτε από συμφέρον δεν θα παραμείνουμε στο ευρώ.
Επίσης για να έχουμε δυνατότητα διαπραγμάτευσης από ισχυρότερη θέση. Να μπορεί να έχουμε γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή άμεσα. Να γίνει η Ελλάδα Διεθνές Κέντρο Παροχής Υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας. Οι εθνικές υπερκομματικές προτάσεις μου ισχύουν για όλους. Να μειωθούν σε διεθνώς ανταγωνιστικά επίπεδα οι φορολογικοί συντελεστές για την προσέλκυση διεθνών επενδύσεων αλλά να μπει ένας φόρος επί των πωλήσεων που επιβαρύνει τα υψηλά εισοδήματα που μπορούν να καταναλώνουν και ελαφρύνει τα χαμηλά εισοδήματα που θα μπορούν να καταναλώνουν βασικά προϊόντα χωρίς να επιβαρύνονται με τον φόρο επί των πωλήσεων. Ο φόρος επί των πωλήσεων έχει χαμηλό διοικητικό κόστος είσπραξης και εφαρμόζεται σε Σιγκαπούρη, Μονακό, κ.τ.λ.