Οι ίδιες πλάτες δεν μπορούν να φορτωθούν άλλα βάρη

Τα αποτελέσματα της πολιτικής των οριζόντιων περικοπών και των σφοδρών συνεχών φοροεπιδρομών, δυστυχώς, τα γνωρίσαμε, τα υποστήκαμε.
Οι ίδιες πλάτες δεν μπορούν να φορτωθούν άλλα βάρη

Είναι αυτή ακριβώς η πολιτική την οποία ακολούθησε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου τα προηγούμενα χρόνια και οδήγησε τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση. Από την μία βυθιζόμασταν πιο βαθιά στην ύφεση και από την άλλη τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών έπεφταν σε ένα βαρέλι δίχως πάτο – τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ.

Αυτό τον δρόμο δεν αντέχει να τον βαδίσει άλλο η ελληνική κοινωνία. Είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουν αμέσως οι αποκρατικοποιήσεις – δεν έγινε ούτε μία με την κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου-, να εφαρμοστούν άλλα μέτρα και να μην πληγούν άλλο οι χαμηλομισθωτοί και οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Δεν μπορούν να φορτωθούν κι άλλα βάρη οι ίδιες πλάτες. Ο ελληνικός λαός βρίσκεται στα όρια της κοινωνικής έκρηξης.

Εμείς, με τη Νέα Δημοκρατία, από την πρώτη στιγμή προτείναμε μια άλλη πολιτική. Δεσμευτήκαμε και είναι απόλυτη προτεραιότητα μας να προχωρήσουμε τις αποκρατικοποιήσεις, να αξιοποιηθεί –και όχι να ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία-, δεσμευτήκαμε ότι δεν θα υπάρξουν οριζόντιες περικοπές. Βασιζόμαστε σε μια σειρά άλλων μέτρων, ισοδύναμων, με αναπτυξιακή προοπτική, για την τόνωση της οικονομίας μας.

Αυτά είναι και τα μέτρα τα οποία ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα συζητήσει και θα διαπραγματευτεί στις συναντήσεις που θα έχει την προσεχή εβδομάδα με κορυφαίους ευρωπαίους ηγέτες όπως η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ. Εκεί είναι στραμμένη η προσοχή όλων μας και πιστεύουμε ότι ο πρωθυπουργός θα γυρίσει απ’ αυτό το σημαντικό ταξίδι του με θετικά αποτελέσματα».

Κωνσταντίνος Γκιουλέκας

Βουλευτής ΝΔ Α' Θεσσαλονίκης

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή