Η ομογένεια γιόρτασε την Ημέρα των Θεοφανείων στη Φλόριντα

Με λαμπρότητα γιόρτασε και φέτος η ελληνική κοινότητα του Τάρμπον Σπρίνγκς, την Ημέρα των Θεοφανείων. Ο γραφικός παραθαλάσσιος οικισμός στην δυτική ακτή της Φλόριντα βρίσκεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή στο επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί η ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ.

Οι φετινές εκδηλώσεις, που σήμαναν την 107η επέτειο, ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής με την Θεία Λειτουργία που πραγματοποιήθηκε στον Ναό του Αγίου Νικολάου και στην οποία προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος. Στη συνέχεια, η πομπή που ξεκίνησε από τον Καθεδρικό Ναό κατευθύνθηκε στον κολπίσκο Σπρίνγκ Μπάγιου, όπου παρουσία χιλιάδων κόσμου που είχε συγκεντρωθεί εκεί, από διάφορα μέρη των ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκε η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού. ​​

Συνολικά 47 νέοι, ηλικίας 16-18, είχαν λάβει θέσεις πάνω σε ψαρόβαρκες περιμετρικά του κολπίσκου και περίμεναν να πετάξει ο Αρχιεπίσκοπος τον Τίμιο Σταυρό στη θάλασσα για να βουτήξουν να τον πιάσουν. Τυχερός, ήταν ο 16χρονος Βασίλειος Χάρντινγκ, του οποίου η οικογένεια κατάγεται από το νησάκι Χάλκη στα Δωδεκάνησα. Ο νεαρός κατάφερε να βρει τον λευκό σταυρό σχεδόν άμεσα και πετάχτηκε μέσα από το νερό κρατώντας τον ψηλά.

Την τελετή παρακολούθησαν χιλιάδες ομογενείς, μεταξύ των οποίων και ο ελληνοαμερικανός βουλευτής Κώστας Μπιλιράκης, ο οποίος είναι από την περιοχή και εκπροσωπεί την πολιτεία της Φλόριντα στην αμερικανική Βουλή.

ΠΗΓΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ