Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας: Η ζωή μπορεί να καλυτερέψει
Η Yael Cass, προϊστάμενη της OTA, είπε ότι η οργάνωση συνεργάζεται στενά με τους θρησκευτικούς ηγέτες στην Αυστραλία προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι κοινότητές τους ενημερώνονται κατάλληλα σχετικά με τη δωρεά οργάνων και ιστού.
«Η OTA έχει συνεργαστεί με τους θρησκευτικούς ηγέτες στην Αυστραλία μέσω της εκστρατείας "DonateLife...the greatest gift" (ΔωρήστεΖωή...το σημαντικότερο δώρο) για να κατανοήσει την θέση που τηρούν στο ζήτημα της δωρεάς οργάνων και ιστού και για να σφυρηλατήσει συνεταιρισμούς» είπε η κ. Cass.
«Οι περισσότερες θρησκείες επιτρέπουν ακόμα και προτρέπουν τη δωρεά οργάνων και ιστού ως την τελική πράξη γενναιοδωρίας, και ως εκ τούτου παρακαλούμε αυτούς που πιστεύουν σε κάποιο θρήσκευμα να ζητήσουν καθοδήγηση από τους θρησκευτικούς τους ηγέτες σχετικά με αυτό το ζήτημα».
Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός, αρχιεπίσκοπος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αυστραλία, είπε: «Η Ελληνική Ορθόδοξος Εκκλησία και η Ελληνική Ορθόδοξος Αρχιεπισκοπή στην Αυστραλία υποστηρίζουν τη δωρεά οργάνων και ιστού ως μια αλτρουιστική πράξη προσφοράς».
«Η ανθρώπινη ζωή μπορεί να καλυτερέψει μέσω της φιλανθρωπικής πράξης δωρεάς και μεταμόσχευσης ενώ διατηρεί την ιερότητα ζωής. Εμείς έχουμε το λόγο του Θεού ως οδηγό και ως ρητόν που λέγει «είναι περισσότερο ευλογημένο να προσφέρεις παρά να δέχεσαι» (Πράξεις 20:35)».
Η κ. Cass είπε, με τη σειρά της: «Προσβλέπω με χαρά στη στενή συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή για να ενημερώσουμε τους ιερείς σε όλη την Αυστραλία σχετικά με τη δωρεά οργάνων και ιστού έτσι ώστε να μπορούν να καθοδηγούν την κοινότητα σε αυτό το ζήτημα».
Ενώ ένας δωρητής οργάνων και ιστού μπορεί να αλλάξει ή και να σώσει την ζωή δέκα ή περισσοτέρων ατόμων, λιγότερο από ένα τοις εκατό όλων των θανάτων στα νοσοκομεία συμβαίνει στις συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου η δωρεά οργάνων είναι δυνατή.
Υπάρχουν συνεχώς 1.500 Αυστραλοί στις επίσημες λίστες αναμονής για μεταμόσχευση οργάνων
Οι οικογένειες πρέπει να συζητούν και να γνωρίζουν τις αποφάσεις ενός του άλλου για το λόγο ότι στην Αυστραλία ζητείται συνήθως από την οικογένεια του κάθε ενδεχόμενου δωρητή να υποστηρίξει την απόφαση δωρεάς του αποθανόντος πριν διεκπεραιωθεί η δωρεά οργάνων και ιστού.
Το προσωπικό των νοσοκομείων θα βοηθήσει τις οικογένειες των ενδεχομένων δωρητών να επικοινωνήσουν με κάποιον πνευματικό σύμβουλο αν το απαιτήσουν και θα βοηθήσουν επίσης στη διευθέτηση των εθίμων κατά τον θάνατο σχετικά με την θρησκεία και την κουλτούρα του δωρητή.
ΠΗΓΗ www.exapsalmos.gr