Δημοψήφισμα ζητά πάλι ο Γιώργος Παπανδρέου

"Η κυβέρνηση θα πρέπει να επεξεργαστεί έναν συμβιβασμό με τους ευρωπαίους εταίρους της και να τον υποβάλει σε δημοψήφισμα. Αν υπάρξει συμφωνία, οι Έλληνες θα ψηφίσουν υπέρ", δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου,σε δημοσιογράφους στη Λισαβόνα, στο περιθώριο τουEstoril Conferences.
Δημοψήφισμα ζητά πάλι ο Γιώργος Παπανδρέου

"Η τεράστια πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμεί την παραμονή στο ευρώ, παρά τα δεινά που έχει υποστεί. Το ευρώ θεωρείται ένα σταθερό νόμισμα", πρόσθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

"Ο Γερμανός φορολογούμενος θα καθησυχαστεί αν οι Έλληνες πολίτες πουν ΄ ναι, θα υλοποιήσουμε αυτό το πρόγραμμα' ", συνέχισε ο Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε ερώτηση για τις πρόσφατες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος είχε πει ότι "θα ήταν ίσως καλό να αφήσουν να αποφασίσει ο ελληνικός λαός όσον αφορά το τι είναι έτοιμος να αποδεχθεί μεταξύ των απαραίτητων μέτρων".

Αναφερόμενος επίσης στην πρόταση που είχε κάνει ο ίδιος για την διοργάνωση δημοψηφίσματος για ένα δεύτερο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, ο Γ. Παπανδρέου επισήμανε ότι εκείνη την εποχή η καγκελάριος Μέρκελ "δεν ήταν αντίθετη στην πρότασή μου, αλλά απέφυγε να ταχθεί δημοσίως υπέρ ενός δημοψηφίσματος".

Η Γαλλία και η Γερμανία ζήτησαν την Τρίτη να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Αθήνα και στους πιστωτές της για να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών στην Ελλάδα.

"Ο χρόνος πιέζει, καθώς στα τέλη Μαΐου ή στα τέλη Ιουνίου, κινδυνεύουμε να μην μπορούμε πλέον να εξασφαλίσουμε την πληρωμή των μισθών" των δημοσίων υπαλλήλων, προειδοποίησε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή