Απολογία...Ηνωμένων Εθνών για το δείπνο Μπαν γκι-Μουν-Ακιντζί

Εξηγήσεις για την κοινή παρουσία του Μπαν γκι-Μουν και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στο δείπνο που παρέθεσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, έδωσε ο βοηθός εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Φερχάν Χακ, αποφεύγοντας ωστόσο να αναφερθεί στη συνάντηση των δύο ανδρών.

Απολογία...Ηνωμένων Εθνών για το δείπνο Μπαν γκι-Μουν-Ακιντζί

«Δεν ήταν μία διευθέτηση που έγινε από τα Ηνωμένα Εθνη. Εξ όσων γνωρίζουμε, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δεν συμμετείχε στην Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο. Ωστόσο παρέστη στο δείπνο κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου της Τουρκίας, που φιλοξένησε το δείπνο», είπε ο κ. Χακ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Πρόσθεσε ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ παρέστη στο δείπνο, ως καλεσμένος, όμως η διευθέτηση έγινε από την τουρκική κυβέρνηση, όπως διαβάζουμε στο .greeknewsonline.com.

«Δεν ήταν γεγονός που διευθετήθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη», επανέλαβε.

Κληθείς να σχολιάσει την ακύρωση της επόμενης συνάντησης στις συνομιλίες, ο κ. Χακ είπε ότι τα Ηνωμένα Εθνη δεν έχουν λάβει επίσημη ενημέρωση.

«Όμως, συνέχισε, σ’ αυτή τη σημαντική στιγμή της διαδικασίας, ο ΓΓ θα ήθελε να υπογραμμίσει ότι οι δύο ηγέτες επέδειξαν μεγάλο θάρρος και επιμονή στη διαδικασία και πέτυχαν πολλά. Ο ΓΓ τους ενθαρρύνει να υπερδιπλασιάσουν τις προσπάθειές τους στους επόμενους μήνες προς όφελος όλων των Κυπρίων», κατέληξε ο κ. Χακ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή