Σκόπια: Η παραστρατιωτική ομάδα «Λιοντάρια» απειλεί με πόλεμο τα αλβανικά κόμματα και την Αλβανία!
Η παραστρατιωτική ομάδα των Σλάβων των Σκοπίων, "Λιοντάρια", μέσω γραπτού μηνύματός τους, ζητούν από τον πρέσβη της Αλβανίας στα Σκόπια ή να ζητήσει συγνώμη ή να απελαθεί από τη χώρα.
«Λόγω της σοβαρότητας της πολιτικής κατάστασης στα Σκόπια, αισθανόμαστε την ανάγκη να υπερασπισθούμε τους πολίτες της χώρας. Δεν λαμβάνουμε μέρος με καμία πλευρά των πολιτικών κομμάτων θα κάνουμε κριτική σε όλους χωρίς εξαιρέσεις, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου του κράτους. Η Ειδική Μονάδα «Λιοντάρια» βλέπουν μόνο το συμφέρον της χώρας και των πολιτών τους, ανεξάρτητα από θρησκευτικές, φυλετικές, εθνικές ή πολιτικές διαφοροποιήσεις" αναφέρει η ανακοίνωσή τους και συνεχίζει: "Καλούμε τον πρόεδρο της χώρας, να καλέσει τον πρέσβη της Δημοκρατίας της Αλβανίας και δημόσια να απολογηθεί για λογαριασμό της χώρας του στην ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας μας με την παρουσία της Πλατφόρμας των Τιράνων. Εάν δεν το κάνει, ο πρέσβης της Δημοκρατίας της Αλβανίας να απελαθεί αμέσως από τη χώρα μας. Τα αλβανικά κόμματα να σταματήσουν την εθνικιστική ρητορική και προωθήσουν τη συνύπαρξη και το σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους και να εγκαταλείψουν την ουτοπική ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας. Πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι η ενότητα και η ανεξαρτησία του κράτους προστατεύονται".
Tέλος επισημαίνεται πως ζητούν από τα σλαβικά κόμματα να καθίσουν σε ένα κοινό τραπέζι και να καθορίσουν με ακρίβεια τις κόκκινες γραμμές σε σχέση με το σλαβικό πληθυσμό, τα εθνικά συμφέροντα και τα δικαιώματα των εθνοτικών κοινοτήτων στο νότιο σλαβικό κράτος των Σκοπίων. Και να μην επιτρέψουν σε εθνική κοινότητα να ευνοείται σε βάρος των άλλων εθνικών κοινοτήτων», σημειώνει το δημοσίευμα του «Tetovo1».
Στέλνονται αστυνομικοί και στρατός σε πόλεις με αλβανικό πληθυσμό
Ηδη στα Σκόπια, στο Τέτοβο και σε ορισμένες κωμοπόλεις, έχει παρατηρηθεί η παρουσία στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων. Σύμφωνα με την δημοσιογραφική πύλη «tetova1» οι δυνάμεις αυτές κινούνται τόσο στις κύριες όσο και στις δευτερεύουσες οδούς (σε γειτονιές). Η αυξημένη παρουσία του στρατού και υπηρεσιών ασφαλείας μέσα στις πόλεις, που έχουν κατά πλειοψηφία αλβανικό πληθυσμό, δημιούργησε ανησυχία στους πολίτες, σημειώνει το δημοσίευμα.
Απόδοση Βαλκανικό Περισκόπιο