Βουλιάζουμε για να μη θιγεί το Δημόσιο
πρώην υπουργού και βουλευτή Α’ Πειραιώς
Οι «κουτόφραγκοι» ξύπνησαν. Κι έπαψαν να καταπίνουν αμάσητα τα παραμύθια και τις δικαιολογίες που εξαπολύονται από την Ελλάδα. Δεν δέχονται λοιπόν πως το Μνημόνιο προκάλεσε τα σημερινά τραγικά αδιέξοδα, γιατί απλούστατα δεν εφαρμόσθηκε.
Αντιλαμβάνονται τα κόλπα της ελληνικής κυβέρνησης που διόρισε 7.000 καινούργιους υπάλληλους στο δημόσιο, ενώ συνταξιοδοτήθηκαν λιγότεροι από 20.000 (η αναλογία 1 προς 10 δηλαδή πετάχτηκε στα σκουπίδια).
Οι δαπάνες των νοσοκομείων δεν περιορίσθηκαν. Τα προνόμια των ΔΕΚΟ διατηρήθηκαν με διαφορετική ενδυμασία. Όπως και οι υπερωρίες το Δημόσιο.
Οι “Financial Times”, στο φύλλο της Παρασκευής 16 Σεπτεμβρίου 2011, έχουν μια αρκετά κατατοπιστική περιγραφή των ελληνικών παραπειστικών κόλπων. Κοντολογίς, παραμείναμε στα ίδια. Για να βουλιάξουμε τελικά ευχαριστημένοι!!
Για να αποφύγει τα χειρότερα, η κυβέρνηση καταφεύγει σε ουσιαστική δήμευση των ιδιωτικών περιουσιών. Χτυπώντας φορολογικά αλύπητα τα ακίνητα. Και παραβιάζοντας την δημοκρατία. Μια κι αυτή εδράζεται στον σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων. Από τα ιερότερα των οποίων είναι αυτό της ιδιοκτησίας. Παραβιάζοντας ευρωπαϊκά νομικό πλαίσιο και αρχές. Και οι πολίτες θα αντιδράσουν. Με πολλούς τρόπους.
Για το χαράτσι μέσω ΔΕΗ μια λύση θα είναι η πληρωμή του τιμήματος για το ηλεκτρικό ρεύμα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και κοινοποίηση με δικαστικό κλητήρα στη ΔΕΗ της σχετικής πράξης πληρωμής. Δεν θα είναι σε θέση τότε να κόψει δίχως συνέπειες - οικονομικές και νομικές- το ρεύμα.
Θα μπορεί ίσως η ΔΕΗ να κάνει αγωγές. Που είναι όμως πολύ αμφίβολο αν μπορεί να τις κερδίσει. Κι αν ένα δικαστήριο αποφανθεί πως το μέτρο είναι αντισυνταγματικό, ο καθένας καταλαβαίνει τι θα ακολουθήσει.
Λύση υπάρχει. Να πάψουν τα κόλπα, οι διορισμοί και τα ρουσφέτια. Να μειωθούν οι δαπάνες μέσω κατάργησης κρατικών φορέων. Αφού δεν το ζητεί η Τρόικα, θα το επιβάλουμε εμείς!