Ενιαίο φτωχολόγιο και αδικολόγιο
Οικονομολόγος - Αντιπροέδρος της ΟΝΝΕΔΗ ανάγκη θέσπισης ενιαίου μισθολογίου και βαθμολογίου στο δημόσιο τομέα πρέπει να στηρίζεται στις αρχές της ισονομίας, της αξιοκρατίας και της αξιολόγησης. Κυρίως της λογικής από την οποία έχει πάρει οριστικό διαζύγιο η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου.
Ένα μόνο ενδεικτικό παράδειγμα. Στο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε υπάρχει διάταξη που αποτελεί τον απόλυτο παραλογισμό.
Το Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό του Δημοσίου και οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης αποτελούν την πρώτη ύλη του Κράτους που όλοι θέλουμε να έχουμε. Ένα Κράτος αυξημένων δυνατοτήτων και προσδοκιών με υψηλό επίπεδο διοίκησης και παροχής υπηρεσιών.
Πως αντιμετωπίζει όμως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αυτούς τους ανθρώπους με τους μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών και τα διδακτορικά που εργάζονται στο Δημόσιο; Στο άρθρο 28 του πολυνομοσχεδίου τους υποβιβάζει καταπατώντας κάθε έννοια αξιοκρατίας.
Πως; Ένας εργαζόμενος με αυτά τα προσόντα, με μεταπτυχιακό ή διδακτορικό και 4 χρόνια υπηρεσίας κατατάσσεται στο βαθμό Ε΄ και χρειάζεται άλλα δύο χρόνια υπηρεσίας για να προαχθεί στο βαθμό Δ΄
Αντίθετα ο νεοπροσλαμβανόμενος που έχει τα ίδια προσόντα, κατατάσσεται απ΄ευθείας, με το που μπαίνει στο Δημόσιο, στο βαθμό Δ΄.
Κάπως έτσι η κυβέρνηση νομοθετεί το Ενιαίο Φτωχολόγιο και Αδικολόγιο.
Το χειρότερο είναι όμως το μήνυμα που στέλνει σε νέους ανθρώπους που αφιέρωσαν χρόνια σπουδών, έκαναν μεταπτυχιακά και διδακτορικά και αντιμετωπίζουν αυτή την άδικη μεταχείριση.