Τελικά ο νόμος δεν είναι ίδιος για όλους…
Τελικά ο νόμος είναι για τους φτωχούς. Σίγουρα δεν ίδιος για όλους. Και ειλικρινά με λυπεί η στάση της κυρίας Παπακώστα η οποία στο παρελθόν έχει δείξει ότι είναι ευαίσθητη…
Με ειρωνική διάθεση απέναντι στην 90χρονη που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη επειδή πουλούσε τερλίκια στο δρόμο χωρίς άδεια η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστας τα έκανε τελείως «μούσκεμα».
Κληθείσα να σχολιάσει το πρόστιμο ύψους 200 ευρώ που επεβλήθη στην 90χρονη σημείωσε: «Τα πολιτικά κόμματα να αποφασίσουν αν από μία ηλικία και πάνω θέλουμε τους πολίτες να απαλλάσσονται από την ευθύνη που ο νόμος ορίζει».
Τουλάχιστον άστοχη η δήλωσή της. Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα διότι ο νόμος δυστυχώς δεν ισχύει για όλους τους Έλληνες. Την ώρα που η αστυνομία συλλαμβάνει μια 90χρονη γιαγιά την ίδια ώρα κυκλοφορούν ελεύθεροι «τύποι» όπως ο Τσουκάτος, ο Λαυρεντιάδης, ο Καρούζος, οι υπεύθυνοι του σκανδάλου της Energa και της Hellas Power, ο Ψυχάρης, ο Μαρτίνης και διάφορα άλλα μπουμπούκια που έτρωγαν από το Δημόσιο με… δέκα μασέλες.
Συνεπώς δεν είναι καθόλου ζήτημα της Βουλής, ούτε ζήτημα κάποιου νέου νόμου. Ας πληροφορήσει κάποιος την κυρία υφυπουργό ότι το μέγα πρόβλημα είναι το γράμμα του νόμου που ο καθένας το ερμηνεύει όπως θέλει.
Καταδίκη για τέσσερις μαντήλες μεγάλες, επτά μαντήλες μικρές και 10 ζευγάρια πλεκτές κάλτσες με 200 ευρώ πρόστιμο, δεν υπάρχει... Και δεν υπάρχει γιατί πάνω από το πρόστιμο, υπάρχει το φιλότιμο. Τόσο κοστολογούν άραγε το φιλότιμο; 200 ευρώ; Έλεος.