Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Μαρία της σιωπής ή Αννούλα του χιονιά;

Μεγάλο δίλημμα αδέρφια. Ο Κυριάκος κοιμάται και ξυπνάει με τη σκέψη του στις δυο κυρίες για τον θώκο του Προέδρου της Δημοκρατίας 
Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Μαρία της σιωπής ή Αννούλα του χιονιά;
1'

Έχουν πέσει όλοι επάνω από τα τηλέφωνα και ψάχνουν να βρουν ποιον θα προτείνει ο Κυριάκος για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σίγουρα θα προτείνει κάποιον που θα θέλει το ΚΙΝ.ΑΛ. και που δεν θα μπορεί να πει «όχι» ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιος / α είναι;

Πάντως όχι ο Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος όπως μαθαίνω μέχρι το τέλος του έτους θα κάνει δημόσια δήλωση με την οποία θα λέει ότι δεν ενδιαφέρεται για δεύτερη θητεία. Γιατί θα κάνει τέτοια δήλωση;

Ο πρώτος λόγος είναι ότι ξέρει πως δεν πρόκειται να τον προτείνει ο Μητσοτάκης και ο δεύτερος λόγος είναι γιατί ο ίδιος ο Παυλόπουλος δεν θέλει να τον προτείνει ο Τσίπρας και να δημιουργηθεί με αυτόν τον τρόπο εσωτερικό πρόβλημα στη ΝΔ. Αν τον προτείνει ο Τσίπρας είναι σαν να παραδέχονται δημοσίως ότι υπήρχε και υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας Τσίπρα με την Καραμανλική πτέρυγα και τον Παπαγγελόπουλο. Μπλέκει πολύ το πράγμα δηλαδή. Πάμε τώρα στην ταμπακιέρα.

Ο Μητσοτάκης θέλει την Άννα Διαμαντοπούλου, αλλά τελικά θα προτείνει την Μαρία Δαμανάκη, αφού η πρόταση Δαμανάκη θα δυσκολέψει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να πουν «όχι». Η Δαμανάκη προέρχεται από τον Συνασπισμό και έχει μια διαδρομή που συνδέεται άμεσα με το «Πολυτεχνείο».

Μια τέτοια υποψηφιότητα θα στριμώξει τον Τσίπρα αρκετά.

Πάντως ο Κυριάκος είναι μεταξύ της «Μαρίας της Σιωπής» και της «Αννούλας του χιονιά»

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή