Δεν πάει ο νους σας: Ποιος είναι ο καλύτερος υπουργός της κυβέρνησης;

Οι δημοσκοπήσεις έχουν και τα χιουμοριστικά τους απρόοπτα τα οποία δύσκολα διακρίνονται αν δεν είσαι έμπειρος στην ανάγνωσή τους 
2'

Η πρόσφατη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega είχε πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία. Και ποσοστικά και ποιοτικά.

Διαβάζοντας από πάνω προς τα κάτω την συγκεκριμένη δημοσκόπηση φαίνεται ξεκάθαρα ποιοι είναι οι υπουργοί της ΝΔ που προηγούνται στη συνείδηση του κόσμου.

Καλύτεροι υπουργοί κατά σειρά είναι ο Νίκος Δένδιας με 14%, ο Βασίλης Κικίλιας με 13%, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, με 10%, ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 8%. Ακολουθούν οι Άδωνις Γεωργιάδης με 7%, Χρήστος Σταϊκούρας 4%, Νίκος Παναγιωτόπουλος με 4%.

Δείτε αναλυτικά την κατάταξη στην ερώτηση ποιος είναι ο καλύτερος υπουργός της κυβέρνησης μέχρι τώρα.

Δείτε προσεκτικά τα τελευταία ποσοστά του Δεν γνωρίζω / Δεν απαντώ, αλλά και του... «κανένας»

Νικητής ο... «Κανένας»

Ένας έμπειρος αναγνώστης δημοσκοπήσεων μπορεί να δει ότι ο υπουργός με την μεγαλύτερη απήχηση είναι ο «Δεν γνωρίζω / Δεν απαντώ» με ποσοστό 26%, αλλά και ο «Κανένας» με ποσοστό 24%!

Προφανώς και το εύρημα είναι απογοητευτικό για το πολιτικό μας προσωπικό.

Στην δημοσκόπηση καταγράφεται επίσης και η διατήρηση της μεγάλης διαφοράς στην πρόθεση ψήφου, μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Το κυβερνών κόμμα λαμβάνει ποσοστό 37,5%, μειωμένο κατά 0,2 μονάδες σε σύγκριση με την έρευνα του περασμένου Ιουνίου.

Αντίστοιχα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρνει να κεφαλαιοποιήσει την όποια φθορά ή κόπωση της κυβέρνησης και λαμβάνει ποσοστό 20%, μόλις 0,7 μονάδες υψηλότερο από τον Ιούνιο. Η συνολική διαφορά βρίσκεται στις 17,5 μονάδες.

Την τρίτη θέση, με χαμηλά ποσοστά, 5,4% (από 5,2% τον Ιούνιο), παίρνει το Κίνημα Αλλαγής ενώ τέταρτο είναι το ΚΚΕ με 4,6%.

Η Ελληνική Λύση εμφανίζει εντυπωσιακή άνοδο, στο 4,5% από 2,9%, ενδεχομένως γιατί κερδίζει από τους «αρνητές» του κορονοϊού και από την αναζωπύρωση των εθνικών θεμάτων.

Ακολουθεί το ΜΕΡΑ25 με 2,7% ενώ με 1,2% έχει παρουσία και το κόμμα Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη.

Σημειώνεται ότι στην δημοσκόπηση που ήταν τηλεφωνική πήραν μέρος 1.202 άτομα.

Ενδιαφέρον έχουν οι εκτιμήσεις των πολιτών για τα βασικότερα προβλήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.

Μάλιστα, η κοινή γνώμη στέλνει μήνυμα σε ποσοστό 46% ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση ενώ ένα 41% λέει προς τη λάθος κατεύθυνση.

Απογοητευμένοι είναι πολίτες από την προσωπική τους κατάσταση. Το 41% λέει ότι είναι ίδια με ένα χρόνο πριν, το 40%, δηλαδή 4 στους 10 πιστεύουν ότι είναι σε χειρότερη κατάσταση και μόλις 19% δηλώνουν καλύτερα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αυτοψία Newsbomb.gr στις Τρύπες Καραμανλή: Κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος από κατολίσθηση