Σταθερά ψηλά στις τάσεις της MRB o Βασίλης Κικίλιας

Για άλλη μία φορά, λοιπόν, σε ακόμη μία δημοσκόπηση, αυτή των εξαμηνιαίων Τάσεων της εταιρείας MRB, o Βασίλης Κικίλιας συγκεντρώνει, στην πρώτη θέση, τις περισσότερες θετικές απαντήσεις των ερωτηθέντων σχετικά με την δημοφιλία και την ικανότητά του στο χώρο των αρμοδιοτήτων του.
1'

Συγκεκριμένα, στη σχετική κατάταξη της MRB, ο Βασίλης Κικίλιας βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των συναδέλφων του υπουργών, με 36,1% θετικές απαντήσεις, και ακολουθούν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με 35,6% θετικές απαντήσεις, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, με 35,4% θετικές απαντήσεις, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, με 32,7% θετικές απαντήσεις, κ.ο.κ.

Δείτε τον πίνακα

Την ίδια ώρα οι πολίτες θεωρούν ότι τα 4 σημαντικότερα προβλήματα της χώρας είναι: Πανδημία – Covid 19 με 47,9 %, ανεργία με 47 %, υγεία/περίθαλψη με 45,4 %, οικονομική ανάπτυξη με 29,3 %.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 38,1 % με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 23,1 %. Ακολουθούν: Κίνημα Αλλαγής με 6,7 %, ΚΚΕ με 5%, Ελληνική Λύση με 4, 1%, ΜέΡΑ 25 με 3,1%, Χρυσή Αυγή με 1%, ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α 1%.

«Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 2,7% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 15,2%. Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: «Δεν αποφάσισα-Δεν απαντώ» 10,1% και «Λευκό-Άκυρο-Αποχή» 5,1%.

Στον πίνακα που ακολουθεί δείτε πώς διαμορφώνεται στις τάσεις Δεκεμβρίου 2020 της MRB η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έρχεται lockdown σε τρεις δήμους της Δυτικής Αττικής – Το απόγευμα οι ανακοινώσεις