Τελικά ποιος πήρε το πιο δύσκολο υπουργείο;

Όλοι εκτιμούν ότι το δύσκολο υπουργείο θα είναι το Εσωτερικών διότι ο Μάκης Βορίδης και ο Πέτσας θα πρέπει να ετοιμάσουν το έδαφος για τις εκλογές - Λάθος, άλλο είναι το πιο δύσκολο υπουργείο

Τελικά ποιος πήρε το πιο δύσκολο υπουργείο;
1'

Αυτός που θα τραβήξει το κάρο θα είναι αναμφίβολα ο Κωστής Χατζηδάκης. Το υπουργείο Εργασίας είναι σαφέστατα ηλεκτρική καρέκλα, αφού ο Χατζηδάκης πρέπει να διαχειριστεί το διαλυμένο εργασιακό τοπίο λόγω της πανδημίας, τις απολύσεις, τα λουκέτα, την επερχόμενη ανεργία που σίγουρα θα εκτοξευθεί στα ύψη.

Και δυστυχώς είναι κι άλλα δύσκολα. Έχει να ολοκληρώσει το εγχείρημα του ΕΦΚΑ, της απονομής των συντάξεων, αλλά και συνολικά το ασφαλιστικό. Πρακτικά ο Κωστής Χατζηδάκης πήρε το πιο δύσκολο υπουργείο. όμως ο ίδιος έχει αποδείξει εδώ και χρόνια ότι δεν «μασάει».

Είναι αναμφίβολα δουλευταράς, είναι πανέξυπνος και μπορεί να λειτουργεί ακόμα και υπο καθεστώς πίεσης. Το παιχνίδι της επόμενης ημέρας θα παιχτεί στην στήριξη της απασχόλησης και των ανέργων, στο νέο εργασιακό πεδίο, όπως αυτό διαμορφώνεται, στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η αγορά εργασίας για να σταθεί όρθια.

Ο Χατζηδάκης είναι εξοικειωμένος με την έννοια της μεταρρύθμισης και έχει αποδείξει ότι δεν φοβάται να σπάσει αυγά. Ας μην βιάζονται κάποιοι να βγάλουν συμπεράσματα...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άνοιγμα σχολείων με δόσεις, τεστ και κυλιόμενο ωράριο: Πώς θα επιστρέψουν δημοτικά και νηπιαγωγεία

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή