Yπάρχει ή όχι έξαρση των κρουσμάτων στα σχολεία ;

Ας βγει κάποιος να μας πει τι ακριβώς συμβαίνει!
1'

Τις τελευταίες ημέρες επικρατεί μια σύγχυση στην σχολική κοινότητα αφού πολλοί γονείς υποστηρίζουν ότι πλέον έχει αρχίσει να διασπείρεται ο ιός στην σχολική και στην εκπαιδευτική κοινότητα κάτι το οποίο διαψεύδεται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας που συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι στα σχολεία όλα είναι μια χαρά και τα κρούσματα ελάχιστα.

Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι τα κρούσματα είναι πολλά περισσότερα από όσα επίσημα ανακοινώνονται, ενώ υπάρχει σοβαρό ζήτημα ενημέρωσης των γονέων για τα κρούσματα που εμφανίζονται επιβεβαιωμένα στα σχολεία. Για την ακρίβεια, στα περισσότερα σχολεία δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από τις διευθύνσεις των σχολικών μονάδων προς τους γονείς, για το πόσα κρούσματα εμφανίζονται.

Το επιχείρημα είναι ότι δεν ανακοινώνονται για να μην δημιουργηθεί πανικός. Προφανώς τέτοιου είδους επιχειρήματα είναι άκρως γελοία και έχει ενδιαφέρον να μάθουμε αν αυτό είναι κεντρική οδηγία ή είναι μια δικαιολογία που εφευρίσκουν μόνοι τους οι διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι προσώρας επιβεβαιώνονται όλοι οι λοιμωξιολόγοι και οι επιστήμονες που επέμεναν ότι δεν πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία. Επίσης είναι βέβαιον ότι η έλλειψη ενημέρωσης προς τους γονείς δημιουργεί φόβο και οδηγεί πολλούς γονείς να σταματούν τα παιδιά τους από το σχολείο, γεγονός που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στην εκπαίδευση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Συναγερμός! Πάνω από 1.200 κρούσματα - Όλα οδηγούν σε lockdown