Οργανωμένο έγκλημα: Εξήντα συμβόλαια θανάτου χωρίς... δράστη

Ομολογώ ότι με εξέπληξε η κίνηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη να στείλει στη Δικαιοσύνη έναν ογκωδέστατο φάκελο με ονόματα και διευθύνσεις του οργανωμένου εγκλήματος

Οργανωμένο έγκλημα: Εξήντα συμβόλαια θανάτου χωρίς... δράστη
3'

Επίσης ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω την σκοπιμότητα αυτής της ενέργειας από τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Και που τα έστειλε, αλλάζει κάτι ή μήπως πρόκειται να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο;

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έστειλε λοιπόν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, το πρωί της Τετάρτης, μια λίστα με 500 άτομα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εμπλέκονται σε υποθέσεις της νύχτας, σε προστασίες νυχτερινών μαγαζιών, σε δολοφονίες, σε υποθέσεις ναρκωτικών, σε εκβιασμούς και σε συμπλοκές. Κάποιοι εξ’ αυτών είχαν συλληφθεί στο παρελθόν και είχαν αφεθεί ελεύθεροι. Κάποιοι άλλοι εξέτισαν ποινές ολίγων ετών ή μηνών και μπαινοβγαίνουν σαν «κύριοι» στις φυλακές.

Όπως τονίζουν πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στόχος είναι η Αστυνομία να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές προκειμένου να ξεκινήσει ποινική έρευνα για το οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα και να μπει ένα οριστικό τέλος στη δράση του, αφού οι Αρχές θα μπορέσουν να απαγγείλουν άμεσα κατηγορίες, σε εκατοντάδες ποινικούς.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, λόγω των απανωτών γεγονότων τον τελευταίο καιρό, με εκτελέσεις συμβολαίων θανάτων και επιθέσεις στον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος, ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε, εκτός των άλλων, από τον κ. Πλιώτα την ενίσχυση της συνεργασίας με τις κατά τόπους εισαγγελίες και την αξιολόγηση όλων των υποθέσεων με τρόπο ορθολογικότερο και εξατομικευμένα, ώστε να μπορούν να αντιμετωπιστούν πιο αποτελεσματικά.

Μισό λεπτό αδέρφια. Όλα αυτά μου ακούγονται όμορφα αν και είναι παραμυθάκια της Χαλιμάς και ευχολόγια.

Θέλετε να πούμε και μερικές αλήθειες; Τα τελευταία 20 χρόνια έχουν γίνει στην χώρα μας, τουλάχιστον 60 συμβόλαια θανάτου, η πλειονότητα των οποίων δεν εξιχνιάστηκε ποτέ ή σχεδόν ποτέ.

Η μεταφορά φακέλων από υπηρεσία σε υπηρεσία και από υπουργείο σε υπουργείο ή από τα υπουργεία στην Δικαιοσύνη δεν είναι βεβαίως λύση. Είναι πέταγμα ευθύνης…

Να διώξουμε την ευθύνη από πάνω μας κι απ’ εδώ παν κι οι άλλοι.

Πετάμε 500 ονόματα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον αφήνουμε να ψάχνει ψύλλους στ’ άχυρα.

Δεν είναι μόνο θέμα δικαιοσύνης το οργανωμένο έγκλημα, ούτε μόνο θέμα του υπουργείου Προστασίας. Όσο υπάρχουν διεφθαρμένοι στον κρατικό μηχανισμό και στα σώματα ασφαλείας, το απόστημα δεν θα σπάσει.

Το «καθάρισμα» και το «ξεκαθάρισμα» πρέπει να γίνει εκ των έσω, από το κράτος. Ή καλύτερα από το παρακράτος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συντάξεις: «Σβήνει» η προσωπική διαφορά - Ποιοι συνταξιούχοι και πότε θα δουν αυξήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή