Κορονοϊός, νυχτερίδες, δράκοι και άλλα μυστήρια

Αν η ιστορία δεν έχει δράκο δεν είναι ελκυστική... Βλέπεις, όσο πιο μεγάλα είναι τα ψέματα, τόσο πιο πιστευτά γίνονται...

Κορονοϊός, νυχτερίδες, δράκοι και άλλα μυστήρια
4'

Η περιπέτεια του κορονοϊού είναι μια καλή και γόνιμη ευκαιρία για να προσθέσεις δράκους, κροκόδειλους, δεινόσαυρους, πράκτορες, τρελούς επιστήμονες και οτιδήποτε άλλο μπορεί να εξάψει τη φαντασία των ανθρώπων.

Αντίστοιχες ιστορίες με τέτοιο πρόσφορο έδαφος είχαμε ζήσει και στο παρελθόν. Και με τον ιό του HIV, αλλά και με την πυρηνική καταστροφή στο Τσερνομπίλ.

Προφανώς όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά, όμως η έλλειψη ενημέρωσης ή η μισή ενημέρωση πολλές φορές καπελώνει την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Επίσημα κανένας σοβαρός επιστήμονας δεν έχει εκφράσει άποψη για το αν ο covid 19 φτιάχτηκε σε κάποιο εργαστήριο στην Κίνα και στη συνέχεια διέφυγε, είτε σκόπιμα, είτε από λάθος.

Ανεπίσημα, έχουν γραφτεί πολλά κι έχουν ακουστεί ακόμα περισσότερα. Ο πρώτος που έθεσε το θέμα υπό μορφή κατηγοριών κατά της Κίνας ήταν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ. Βεβαίως τότε λοιδωρήθηκε από αρκετούς.

Κατά περίεργο τρόπο, ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν λέει περίπου το ίδιο πράγμα με τον Τραμπ και έχει αναθέσει στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του να διερευνήσουν εντός 3 μηνών τον τρόπο με τον οποίο εξαπλώθηκε στην υφήλιο ο φονικός κορονοϊός.

Τα πράγματα άρχισαν να μπερδεύονται στις 5 Ιανουαρίου 2020 με ένα tweet. Ναι καλά διαβάσατε. Η πρώτη ανάρτηση στο Twitter σύμφωνα με την οποία η Κίνα δημιούργησε τον ιό, έγινε από κάποιον χρήστη @GarboHK που έγραψε: «18 χρόνια πριν η Κίνα σκότωσε περίπου 300 πολίτες του Χονγκ Κονγκ, μην αναφέροντας μολύνσεις από τον ιό SARS και αφήνοντας Κινέζους τουρίστες να ταξιδεύουν ανά τον κόσμο και συγκεκριμένα στην Ασία, διασκορπίζοντας τον ιό με πρόθεση. Σήμερα, το διαβολικό καθεστώς χτυπά ξανά, με έναν νέο ιό».

Το τι ακολούθησε, λίγο έως πολύ το γνωρίζουμε...

Για πάρα πολλούς μήνες ξέσπασε ένας μάλλον επιχειρηματικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και Αμερικής που στηρίχθηκε κατά κύριο λόγο σε υπονοούμενα και όχι σε απτές αποδείξεις. Δηλώσεις Αμερικανών επικεφαλής μυστικών υπηρεσιών, γερουσιαστές των ΗΠΑ, αλλά και ρεπορτάζ μεγάλων αμερικανικών εφημερίδων άπλωσαν ένα πέπλο μυστηρίου γύρω από το εργαστήριο της Γιουχάν.

Στα σενάρια τρομολαγνείας συνέβαλε απίστευτα και η άρνηση της Κίνας να δώσει στοιχεία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Με απίστευτες δυσκολίες και αφού η κατάσταση είχε ξεφύγει παγκοσμίως τα στελέχη του ΠΟΥ αποφάσισαν επιτέλους να μεταβούν το 2020 στη Γιουχάν για έρευνες.

Επίσημη έκθεση για το τι συνέβη εκεί, δεν υπήρξε ποτέ.

Μόνο κάποιες δηλώσεις του ΠΟΥ ότι «πιθανότατα ο ιός μεταδόθηκε από τις νυχτερίδες στον άνθρωπο μέσω κάποιου άλλου ζώου. Η διαρροή από εργαστήριο είναι εξαιρετικά απίθανη». Η αλήθεια είναι όμως ότι οι απεσταλμένοι του ΠΟΥ παρέμειναν στο Ινστιτούτο επί μόλις 3 ώρες. Και όταν ζήτησαν να τους επιτραπεί η πρόσβαση στην τράπεζα πληροφοριών για 76.000 ασθενείς οι οποίοι είχαν εξεταστεί από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο του 2019, πήραν την απάντηση ότι τίθεται ζήτημα ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

Κοινώς πιασ'τ' αυγό και κούρευτο.

Αν ρωτήσεις κάποιον Έλληνα επιστήμονα για το τι συνέβη με τους κορονοϊούς στην Κίνα θα πάρεις την απάντηση: «Έχει καμία σημασία αυτή τη στιγμή για το πώς έφυγε ο ιός; Αυτό που τώρα θα έπρεπε να μας καίει είναι πώς θα τον σταματήσουμε».

Κανείς βιολόγος και κανένας γιατρός δεν μπαίνει στη λογική αν ο ιός εξαπλώθηκε κατά λάθος η σκόπιμα, αν και η πλειονότητα των επιστημόνων αρνείται τα... κατασκοπικά σενάρια.

Εύκολες απαντήσεις δεν υπάρχουν. Σίγουρα αυτή τη στιγμή προέχει να σταματήσει η επέλαση και οι μεταλλάξεις του ιού.

Καλό όμως είναι να μάθουμε κάποια στιγμή και την αλήθεια για να μπορέσουμε στο μέλλον να προστατευθούμε από άλλες πανδημίες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή