Tα κλαρίνα και η... Βουλή

Όσοι βουλευτές συμμετείχαν το πρωί της Τετάρτης στην επετειακή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ελληνική παραδοσιακή μουσική 

Tα κλαρίνα και η... Βουλή
1'

Κάποιοι βέβαια επέλεξαν ένα περίεργο μειδίαμα στο άκουσμα ελληνικής μουσικής. Την ιδέα για αυτή την πρωτοβουλία την είχε η πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Η βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, επέλεξε να συνοδεύσει την «τελετή έναρξης» της ειδικής κοινοβουλευτικής συνεδρίασης που θα επιχειρήσει να αναδείξει την συμβολή της χλωρίδας στην επανάσταση του 1821.

Έτσι με αφορμή την συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της εθνικοαπελευθερωτικής επαναστάσεως και την πληθώρα επετειακών εκδηλώσεων η κυρία Αυγερινοπούλου αποφάσισε να εντάξει στο πρόγραμμα της κοινοβουλευτικής επιτροπής δύο συνεδριάσεις με θέμα «τη συμπλήρωση 200 ετών από την Εθνική Επανάσταση.

«Σας καλώ να θυμηθούμε τη δημοτική μας παράδοση που μας μιλά για τη σπουδαιότητα και το συμβολισμό της φύσης στην ελληνική επανάσταση», σημείωσε η κα Αυγερινοπούλου… και τα κλαρίνα ξεκίνησαν.

Αναρωτιέμαι αν η κυρία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου έκανε κάτι λάθος που τους ζήτησε να τιμήσουν την δημοτική παράδοση ακούγοντας όλοι μαζί δημοτικά τραγούδια όπως το «Ιτιά – ιτιά» και το «Ιδέστε τον αμάραντο».

Δηλαδή τι τραγούδια έπρεπε να βάλει;

Από αυτά που παίζουν στα σαχλοριάλιτι της ελληνικής τηλεόρασης;

Τόσο πολύ έχει αλλοιωθεί η εθνική μας συνείδηση και η παράδοσή μας;

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβολιασμοί και ανοσία πληθυσμού: Μύθοι και πραγματικότητα - Πόσο έτοιμοι είμαστε για το 4ο κύμα;

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή