Με τον εφιάλτη του κορονοϊού δεν τελειώσαμε

Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να στρέφονται στις καταστροφικές πυρκαγιές που σαρώνουν όλη την Ελλάδα, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι ο άλλος μεγάλος εφιάλτης, ο κορονοϊός εξακολουθεί να προβληματίζει τους ειδικούς.
Ο αριθμός των 4.181 θετικών κρουσμάτων που καταγράφηκε χθες, Τρίτη, αποδεικνύει την ταχεία διασπορά του κορονοϊού μέσα στον Αύγουστο
ΙΝΤΙΜΕ
1'

Ο αριθμός των 4.181 θετικών κρουσμάτων που καταγράφηκε χθες αποδεικνύει την ταχεία διασπορά του ιού μέσα στον Αύγουστο και γεννά ανησυχία για το τι πρόκειται να συμβεί τον Σεπτέμβριο.

Στα νοσοκομεία της Αττικής οι εισαγωγές μπορεί να είναι μειωμένες σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα, όπως και ο αριθμός των κρουσμάτων όμως η εξήγηση που δίνεται έχει να κάνει με την μετακίνηση του πληθυσμού λόγω του καλοκαιριού εκτός του λεκανοπεδίου προς τουριστικές περιοχές, προς την ηπειρωτική και νησιωτική χώρα, προς τους τόπους καταγωγής.

Για τις αρχές του Σεπτέμβρη, το αισιόδοξο σενάριο είναι να παραμείνουμε στην κατάσταση που είμαστε τώρα. Να βαίνουμε σε σταθερή ή και μειούμενη κατάσταση. Το δυσμενές σενάριο είναι οι κάτοικοι που επιστρέφουν στην Αττική από διακοπές να φέρουν μια μεγαλύτερη διασπορά του ιού. Το δεύτερο είναι το σενάριο που επικρατεί και συνδέεται άμεσα με την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

Κάνεις δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν τα σχολεία θα ανοίξουν και θα λειτουργήσουν με ομαλότητα ή αν θα χρειαστεί να ανοίγουν και να κλείνουν συνεχώς με τη μορφή του... ακορντεόν που ζήσαμε και κατά την περσινή σχολική σεζόν.

Όπως και να έχει μετά τις 20 Αυγούστου θα είναι το μείζον ζήτημα που θα απασχολήσει ξανά τους επιστήμονες και την επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το παρωχημένο σύστημα αντιμετώπισης πυρκαγιών, η συγγνώμη και τα ερωτήματα για την πρόληψη