Ο Πούτιν τους «γλεντάει» κανονικά

Προφανώς η κατάσταση για την παγκόσμια ειρήνη κρέμεται από μια λεπτή κλωστή έτοιμη να σπάσει

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν
Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
2'

Μέσα σε αυτό το ανορθόδοξο power game ο πρόεδρος της Ρωσίας φαίνεται να παίζει τους αντιπάλους του με ένα τρόπο ειρωνικό. Για να είμαστε ακριβείς διασκεδάζει σε βάρος τόσο του Μπάιντεν, όσο και των Ευρωπαίων ηγετών.

Η χθεσινή εικόνα του Λαβρόφ να εισηγείται στον Πούτιν την επίλυση μέσω της διπλωματικής οδού και ο Ρώσος πρόεδρος να απαντάει ξερά «εντάξει», την λες και σουρεαλιστική.

«Υπάρχουν πάντα πιθανότητες… Μου φαίνεται ότι οι δυνατότητες δεν έχουν εξαντληθεί... Σε αυτό το στάδιο, θα πρότεινα να συνεχίσουμε…», δήλωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας απαντώντας στο ερώτημα του Ρώσου προέδρου αν έχει νόημα να συνεχιστούν οι διπλωματικές προσπάθειες, με τον διάλογο να γίνεται μπροστά στις κάμερες. Και ο Πούτιν με ενα νεύμα του λεει: Προχώρα.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Η εικόνα του Γάλλου Προέδρου στη συνάντησή του με τον Πούτιν σε ενα τραπέζι 6 μέτρων έκανε τον γύρο του κόσμου με πικρόχολα σχόλια κατά του Μακρόν. Λίγες μέρες πριν, ο Σεργκέι Λαβρόφ επιτέθηκε σφόδρα κατά της Βρετανίδας υπουργού Εξωτερικών Λιζ Τρας την οποία την παράτησε και έφυγε από το πόντιουμ όπου παραχωρούσαν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Αποκορύφωμα όλων ήταν η δήλωση του Ρώσου πρεσβευτή στη Σουηδία, Βίκτορ Τατάριντσεβ. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Aftonbladet», ο Ρώσος πρεσβευτής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Χε@@@καμε για όλες τις κυρώσεις τους. Μας επέβαλαν ήδη τόσο πολλές κυρώσεις και υπό μία έννοια επηρέασαν θετικά την οικονομία και τη γεωργία μας».

Κοινή πεποίθηση είναι ότι ο Πούτιν έχει αλλάξει πλέον στρατηγική. Εμφανίζεται πιο επιθετικός δημιουργώντας μια παράσταση νίκης και επιδιώκοντας να εμφανίσει τους αντιπάλους του φοβισμένους. Δεν φαίνεται να τον απασχολεί πλέον η πολιτική ορθότητα και αυτό είναι ανησυχητικό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Διάλογος με το δάχτυλο στη σκανδάλη - Αναπόφευκτος ο πόλεμος στην «αυλή» της Ευρώπης

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: 100.000 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται στα σύνορα με την Ουκρανία

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή