Η Δύση βλέπει την προκλητικότητα των Ρώσων στην Ουκρανία, αλλά όχι των Τούρκων στο Αιγαίο

Το τεράστιο ενδιαφέρον της Δύσης και των Αμερικανών για την Ουκρανία και η πλήρης αδιαφορία για την Τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο – Τα «μάτια» των ΗΠΑ και της Ε.Ε. βλέπουν μόνο όσα θέλουν να δουν
Επιλεκτική η ευαισθησία των Δυτικών
INTIME
2'

Παρακολουθώντας προσεκτικά τις εξελίξεις τόσο γύρω από την Ουκρανική κρίση, όσο και γύρω από την Τουρκική προκλητικότητα, αν και πρόκειται για δυο διαφορετικά ζητήματα δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε ότι σύσσωμη η Δύση ενδιαφέρεται διακαώς να προασπίσει τα συμφέροντα της Ουκρανίας έναντι των Ρώσων, αλλά δεν της καίγεται καρφί να προασπίσει τα συμφέροντα της Ελλάδας έναντι των Τούρκων.

Τέτοια «αγάπη» των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ουκρανία που δεν είναι ούτε μέλος της Ένωσης, ούτε μέλος του ΝΑΤΟ είναι ειλικρινά πρωτοφανής, αν σκεφτεί κανείς ότι ο δυτικός κόσμος δεν έδειξε ποτέ κανένα αντίστοιχο ενδιαφέρον ούτε για την Ελλάδα, ούτε για την Κύπρο μας.

Οι Αμερικανοί βλέπουν την απειλή κατά της ειρήνης «προσωποποιημένη» στη Ρωσία, αλλά κάνουν τα στραβά μάτια όταν το σουλτανάτο του Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα (μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.) με casus belli.

Δεν βλέπουν καμία παρανομία όταν ο φίλτατος Ερντογάν παραβιάζει κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, οργώνει με ερευνητικά σκάφη το Αιγαίο, δημιουργεί συνθήκες θερμών επεισοδίων.

Οι δυτικοί «χωροφύλακες» της παγκόσμιας ειρήνης έχουν επιλεκτικές ευαισθησίες και βλέπουν μόνο όσα θέλουν να δουν. Βλέπουν μόνο όσα συμφέρουν την πώληση των δικών τους LNG σε τιμές – προφανώς – πολύ μεγαλύτερες από αυτές τις Ρωσίας.

Διαβάστε επίσης:

Οι δήμαρχοι Χίου και Σάμου απαντούν στην Τουρκία: «Δεν φεύγει ο Στρατός απ' τα νησιά μας»

Ο Ερντογάν συνεχίζει τις προκλήσεις: Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί για τα αποστρατικοποιημένα νησιά

Παναγιωτόπουλος σε Ακάρ: Σταματήστε τις δηλώσεις περί αποστρατικοποίησης

Το «χαβά» τους οι Τούρκοι - 47 παραβιάσεις και 7 εμπλοκές πάνω από το Αιγαίο

Η τουρκική προκλητικότητα σε βίντεο - ντοκουμέντο: Πώς παρενοχλούν τα ελληνικά σκάφη στο Αιγαίο