Οι Αμερικανοί ρίχνουν «ντόρτια» για τον Ζελένσκι – Τα τέσσερα σενάρια για το μέλλον του

Ποια είναι τα σενάρια που «βλέπουν» οι Αμερικανοί αναλυτές για την επόμενη μέρα του Ζελένσκι; Η αλήθεια είναι πως δεν είναι και τόσο ευοίωνα για τον σημερινό πρόεδρο της Ουκρανίας
Η Αμερικανική ιστοσελίδα «Gzero» έκανε λόγο για τέσσερα πιθανά σενάρια για το μέλλον του Ουκρανού προέδρου
AP Photo
2'

Σίγουρα ο Ζελένσκι είναι ένα από τα πιο κεντρικά πρόσωπα του τελευταίου μήνα, αφού από ένας κωμικός ηθοποιός και αμφιλεγόμενη προσωπικότητα κατέληξε να θεωρείται σήμερα «ηγέτης» και μπροστάρης σε έναν πόλεμο.

Η Αμερικανική ιστοσελίδα «Gzero» έκανε λόγο για τέσσερα πιθανά σενάρια για το μέλλον του Ουκρανού προέδρου. Η ιστοσελίδα με έδρα τη Νέα Υόρκη, αναφέρει πως πλέον η «καυτή πατάτα» για το μέλλον της Ουκρανίας βρίσκεται στα χέρια του, αλλά ο ίδιος ίσως δεν γνωρίζει το δικό του.

Τα τέσσερα πιθανά σενάρια για τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι είναι τα ακόλουθα:

-Σύμφωνα με το πρώτο, ο Ζελένσκι θα διαφύγει μιας κατάληψης του Κιέβου από τις ρωσικές δυνάμεις και, όντας αναγνωρισμένος ως ο νόμιμος πρόεδρος της Ουκρανίας από τις περισσότερες ξένες κυβερνήσεις, θα ηγείται της ουκρανικής κυβέρνησης από την εξορία – είτε από τη δυτική Ουκρανία, η οποία δεν θα τελεί υπό ρωσική κατοχή. Θα τον φυγαδεύσουν την τελευταία στιγμή οι δυνάμεις της Δύσης σε ένα ασφαλές μέρος όπου θα έχει πολιτικό άσυλο και ενδεχομένως να κάνει «κυβέρνηση εξωτερικού».

-Σύμφωνα με το δεύτερο σενάριο, ο Ζελένσκι θα σκοτωθεί στις μάχες και θα γίνει «μάρτυρας» στο όνομα της ουκρανικής ανεξαρτησίας.

-Το τρίτο σενάριο θέλει τον Ζελένσκι να φυλακίζεται από τις ρωσικές δυνάμεις και η απελευθέρωσή του να αποτελεί διπλωματικό διαπραγματευτικό «χαρτί».

-Τέλος, το τέταρτο σενάριο εκτιμά ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν θα καταφέρουν να καταλάβουν το Κίεβο και η εικόνα του Ζελένσκι ως εθνικού ήρωα και διεθνούς συμβόλου, θα ενισχυθεί, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα εξαναγκαστεί να διαπραγματευτεί μαζί του.

Το κάθε ένα από αυτά τα σενάρια, όπως επισημαίνεται, ενέχει μακροπρόθεσμα ρίσκα και όλα τους συζητούνται κεκλεισμένων των θυρών στο Κίεβο, τη Μόσχα, την Ουάσιγκτον και την Ευρώπη.

Όπως ίσως αντιλαμβάνεστε, οι Αμερικανοί έχουν αρχίσει από τώρα να στήνουν το σκηνικό της επόμενης μέρας και να προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για το τι πρόκειται να συμβεί. Και μην μου πείτε ότι δεν έχετε καταλάβει πιο είναι το σενάριο που συγκεντρώνει το 99% των πιθανοτήτων; Οι Αμερικανοί που είναι «γάτοι» σε αυτά τα σενάρια των «επομένων ημερών» την έριξαν τη ζαριά τους και είναι «ντόρτια», ξερά…

Διαβάστε επίσης:

Live blog: Ελπίδες για συμβιβασμό «βλέπει» η Ρωσική πλευρά - Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί