Κοίτα να δεις που στο τέλος θα την πληρώσει μόνο η Καϊλή

Για να πούμε την αλήθεια, οι περισσότεροι πολίτες της Ε.Ε. αυτό πιστεύουν: ότι στο τέλος θα την πληρώσει μόνο οι Εύα Καϊλή και τίποτα μεσαίοι υπάλληλοι της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας και όλοι οι υπόλοιποι θα βγουν «λάδι».
Κοίτα να δεις που στο τέλος θα την πληρώσει μόνο η Καϊλή
1'

Θυμίζουμε ότι ένα μήνα πριν ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο η Guardian αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση του Κατάρ είχε ξοδέψει τον τελευταίο χρόνο περισσότερα χρήματα από τις συνολικά 15 άλλες χώρες που έκαναν δωρεές σε Βρετανούς βουλευτές.

Γύρω στις 251.208 στερλίνες πήγαν σε πολυτελή ξενοδοχεία, ταξίδια στην πρώτη θέση και εισιτήρια για ιπποδρομίες, σε μια απόπειρα «να γοητεύσουν του Βρετανούς βουλευτές εν όψει Παγκοσμίου Κυπέλλου». Έγινε κάτι επ’ αυτού και δεν το μάθαμε;

Στην καρδιά της ΕΕ δραστηριοποιούνται πάνω από 25.000 εξ επαγγέλματος λομπίστες, ενώ το ύψος της ετήσιας δαπάνης λόμπινγκ εκτιμάται πως ανέρχεται συνολικά στο 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Λομπίστες από τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, την Αγγλία κλπ.

Σύμφωνα με την ΜΚΟ Corporate Europe Observatory (CEO), την τελευταία επταετία ο επιχειρηματικός κόσμος αύξησε (κατά μέσο όρο) τις δαπάνες για θέματα λόμπινγκ στις Βρυξέλλες κατά περίπου 33%. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Apple, η οποία αύξησε τον προϋπολογισμό της από 750.000 ευρώ το 2015 στα 6,5 εκατομμύρια το 2022.

Είδατε καμιά έρευνα για τα παραπάνω; Αν δείτε, να μου σφυρίξετε κλέφτικα…

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή