Ο Τούρκος δεν αλλάζει…

Ο Τούρκος ΔΕΝ αλλάζει. Όσοι πίστεψαν ότι η διπλωματία των σεισμών μπορεί να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο, θα πρέπει να γυρίσουν πλευρό.

Ο Τούρκος δεν αλλάζει…
Associated Press
1'

Το νέο χάρτη του Ερντογάν φαντάζομαι τον είδατε… Επιστροφή στον αναθεωρητισμό και στην «Γαλάζια Πατρίδα». Ποιος λογικός άνθρωπος μπορεί να ελπίζει για μια καλή γειτονιά με τον Τούρκο; Κανείς…

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τηλεοπτικό του spot ενόψει των εκλογών της 14ης Μαΐου στην Τουρκία, επαναφέρει το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» και εμφανίζει το σύνολο σχεδόν των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου υπό τουρκική κατοχή.

Το διαφημιστικό των 108 δευτερολέπτων, στο οποίο πρωταγωνιστεί η σημαία της Τουρκίας, ανέβηκε στα social media του AKP για να τιμήσει την Ημέρα Εθνικής Κυριαρχίας και Ημέρα Παιδιού, που αποτελεί εθνική γιορτή για τη γείτονα χώρα. Τα νησιά Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως, αλλά και η Δυτική Θράκη εμφανίζονται κάτω από την τουρκική ημισέληνο σε προεκλογικό σποτ του AKP, του κόμματος Ερντογάν.

Την πολιτική των σεισμών την έχουμε ξαναδεί το 1999 στον Μαρμαρά. Είτε ο Ερντογάν, είτε ο Κιλιντζάρογλου επικρατήσει στις εκλογές δεν θα αλλάξει τίποτα στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας.

Μια ελληνική παροιμία λέει: «Τούρκον είδες; Γρόσια θέλει. Κι άλλον είδες; Κι άλλα θέλει…».

Μην περιμένετε αλλαγές. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό. «Ο κακός γείτονας κάνει τον καλό νοικοκύρη»… όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή