Μεταναστευτικό στην Ευρώπη: Καλώς τα παιδιά

Καλώς τα παιδιά. Καλώς τα τρία – μηδέν».
2'

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Σούνακ δηλώνει αποφασισμένος να θέσει τέλος στις παράτυπες αφίξεις μεταναστών μέσω της Μάγχης! Τώρα λοιπόν οι φίλοι μας οι ευρωπαίοι αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τι εστί βερίκοκο…

Ο Ρίσι Σούνακ έκανε λόγο για «τραγωδία» μετά το ναυάγιο σκάφους που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο έξι μεταναστών στη Μάγχη, επιρρίπτοντας την ευθύνη στις «συμμορίες» διακινητών και δηλώνοντας αποφασισμένος να βάλει τέλος στις αφίξεις παράτυπων μεταναστών μέσω αυτής της πολύ επικίνδυνης οδού. Ηρέμησε κύριε Ρίσι μου, δεν είναι τίποτα, θα συνηθίσεις.

Εμείς το ζούμε τώρα 15 χρόνια όλο αυτό. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης μάλιστα είπε πως το Λονδίνο εργάζεται από κοινού με τη Γαλλία προκειμένου να χρησιμοποιήσει «όλους τους απαραίτητους μοχλούς» ώστε να εμποδίσει τις παράτυπες διελεύσεις προς την Αγγλία.

Προσέξτε, τώρα έχουν αρχίσει και τον κατηγορούν για πολύ σκληρή αντιμεταναστευτική ρητορική. Εμβληματικό μέτρο, ένας νέος νόμος που έχει καταγγελθεί και από τον ΟΗΕ, που απαγορεύει στο εξής στους μετανάστες που φθάνουν παράτυπα στο βρετανικό έδαφος να ζητήσουν άσυλο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο νόμος προβλέπει την απέλασή τους στη χώρα τους ή προς τρίτες χώρες όπως η Ρουάντα, ένα σχέδιο που εμποδίζεται προσώρας από τη δικαιοσύνη. Οργανώσεις υπεράσπισης των προσφύγων ζητούν από την πλευρά τους να δημιουργηθούν νόμιμοι και ασφαλείς τρόποι προκειμένου οι μετανάστες να μπορούν να φθάνουν στο βρετανικό έδαφος χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.

Καλώς ήρθατε στην κόλαση κύριε Σούνακ. Και ακόμα δεν έχετε δει τίποτα. Ούτε εσείς, ούτε οι υπόλοιποι ευαίσθητοι και δικαιωματιστές ευρωπαίοι ηγέτες. Έρχονται ορδές… Θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι.